NUTRITIE

Cum să ALEGI cele mai sănătoase măsline?

Măslinele reprezintă o sursă importantă de grăsimi nesaturate, care contribuie la îmbunătățirea sănătății inimii, precum și de alte vitamine și minerale esențiale. De asemenea, acest aliment îți poate întări sistemul imunitar datorită polifenolilor pe care îi conține.

În același timp, măslinele au un conținut bogat de sodiu, care le scade valoarea nutritivă. Măslinele negre și verzi sunt cele mai cunoscute tipuri de măsline. Analizând mai mulți factori, îți vei da seama care sunt cele mai sănătoase măsline pentru nevoile tale.

Cum să alegi cele mai sănătoase măsline?

O porție de 100 grame de măsline negre, adică aproximativ jumătate de cană, conține 115 calorii și aproximativ 11 grame de grăsime, din care aproximativ 1 gram este grăsime saturată.

Problemele de sănătate care apar dacă ai FLUCTUAȚII mari de greutate

Cum poţi împiedica apariţia varicelor: Masajul şi kinetoterapia sunt OBLIGATORII

Distracție de vedetă aflată în divorț: Scarlett Johansson își schimbă iubiții la două săptămâni!

Aceeași cantitate de măsline verzi conține 145 de calorii și 15 grame de grăsimi, din care 2 grame sunt saturate.

Ambele tipuri de măsline conțin mai puțin de 1 gram de proteine per porție. O porție de măsline, fie negre sau verzi, furnizează aproximativ 3 grame de fibre, care reprezintă 12% din cele 25 de grame necesare de fibre pentru femei în fiecare zi și 8% din cele 38 de grame de care au nevoie bărbații zilnic.

Foto: Pinterest.com

Ia în calcul și conținutul de vitamine și minerale

Dacă vrei să-ți stimulezi aportul de fier din organism, măslinele negre reprezintă soluția perfectă. O porție de măsline oferă aproximativ 3 miligrame de minerale, adică aproape 40% din cele 8 miligrame de care au nevoie bărbații într-o zi și 18% din cele 18 miligrame de care au nevoie femeile.

„Dieta militară”. Ce spun nutriționiștii armatei despre ea

Deodorantul sau antiperspirantul? Care este mai SĂNĂTOS

Cum mănânci ”BRÂNZA CU ROȘII” FĂRĂ să te îngrași

Fierul ajută oxigenul să circule mai ușor în organism și organismul să producă energie. O porție de măsline verzi conține 0,5 miligrame de fier. Cu aproape 4 miligrame per porție, măslinele verzi conțin o cantitate de două ori mai mare de vitamina E decât măslinele negre. Iar vitamina E ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor. Ambele sortimente conțin aceeași cantitate de vitamina A, un nutrient esențial pentru sănătatea oaselor, pielii și ochilor.

Analizează conținutul de sodiu

Sodiul reprezintă un dezavantaj pe care îl au măslinele, iar sarea este adăugată atunci când măslinele sunt conservate, îmbuteliate sau murate.

Semnele care îți arată că NU trebuie să refolosești o sticlă de plastic

Ce spune CULOAREA PĂRULUI tău despre CÂT de bună ești în pat

Metodele prin care puteți arde MAI MULTE CALORII zilnic

O porție de măsline negre conține 735 de miligrame de sodiu, care este aproximativ jumătate din cantitatea recomandată pe zi. Măslinele verzi conțin mai mult sodiu decât porția zilnică recomandată. O cantitate prea mare de sodiu duce la apariția hipertensiunii arteriale, ceea ce crește riscul apariției afecțiunilor, mai ales al infarctului miocardic și accidentului vascular cerebral.

Comentarii: