NUTRITIE

Semnele care indică faptul că NU mănânci destule legume

Auzim peste tot îndemnul de a mânca cât mai multe legume. Iar acest obicei ne este indus din copilărie, când mamele noastre aveau  grijă să includă mereu câteva legume în meniul de zi cu zi. Acum, când ești responsabil/ă de propriile obiceiuri alimentare, s-ar putea să fi observat că mănânci diferit față de mesele în familie.

Cum știi dacă nu mănânci destule legume? Iată câteva semnale pe care corpul ni le trasmite:

Te învinețești ușor

Dacă orice lovitură mică are ca rezultat o vânătaie urâtă și dureroasă, s-ar putea ca aportul de legume la alimentația ta să fie de vină.

Tort de ÎNGHEȚATĂ de ciocolată albă și fructe de pădure

Deficiențele de vitamina C, deficiențe nutriționale grave, pot provoca mai multe vânătăi decât în mod normal, deoarece vitamina C ajută la vindecare și producția de colagen. Fără această vitamină, vasele de sânge sunt mai vulnerabile, transformând vânătăile într-o problemă constantă.

Foto: Pinterest.com

Suferi de constipație ușoară

Constipația nu este un subiect de glumă. Este inconfortabilă și probabil că nu te lasă să te simți normal, în cele mai multe dintre cazuri.

Dacă nu mănânci destule legume, poți avea probleme cu scaunul, deoarece legumele reprezintă surse bune de fibre, care te ajută să ai un tranzit intestinal normal. Ar trebui să mănânci legume cu un conținut bogat de fibre, precum anghinare, broccoli și varză de Bruxelles, pentru a ameliora constipația.

Ce spun GESTURILE INVOLUNTARE despre tine

ULTIMUL TIP DE DIETĂ! Cum poți slăbi cu ajutorul Instagramului

 Îți este mereu foame

Fibrele, care împiedică apariția constipației, te ajută și să atingi un nivel al sațietății optim.

Dacă observi că îți este foame la o oră sau două după ce ai mâncat, s-ar putea să fie din cauza faptului că nu ai consumat suficiente fibre la ultima masă. Adaugă întotdeauna legume în dieta ta.

Foto: Pinterest.com

Te îngrași, aparent fără cauze

Dacă nu mănânci suficiente legume, probabil că mănânci mai multe alimente nesănătoase sau procesate.

Legumele te vor ajuta să adaugi calorii în dieta ta, fără a te îngrășa. Iar dacă observi că se tot adună kilograme la greutatea ta, un consum insuficient de legume ar putea fi de vină.

Legătura dintre consumul de CAFEA și eficiența ANTRENAMENTELOR, dovedită științific

Cum poţi evita diabetul: Cinci lucruri neştiute până acum

Ești mereu obosit/ă

Dacă ești obosit tot timpul și nu îți poți da seama de ce, s-ar putea să fie nevoie să îți revizuiești dieta.

Legumele și fructele îți pun la dispoziție nenumărate substanțe nutritive, de care oamenii au nevoie pentru un plus de energie. De asemenea, alege legumele cu frunze închise la culoare, pentru o doză suplimentară de magneziu, care stimulează producția de energie a organismului.

E DOAR de la alimentaţie! Iată de ce femeile vorbesc mai mult decât bărbaţii / STUDIU

Cum sunt ORGIILE în realitate. Dezvăluiri INEDITE ale participanților

Ce băuturi alcoolice preferă tinerii din ziua de azi, în funcție de ocaziile de consum / STUDIU

Te îmbolnăvești mereu

Dacă nu mănânci suficiente legume, sistemul tău imunitar nu mai are capacitatea de a lupta împotriva bolilor la fel de eficient.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: