Multi dintre barbati se plang deseori ca femeile sunt extrem de vorbarete. Oamenii de stiinta au justificat aceasta impresie evaluand in cifre superioritatea feminina in materie.
Savantii spun ca reprezentantele sexului frumos ar emite zilnic de aproape trei ori mai multe cuvinte decat sexul puternic, respectiv 20.000 de cuvinte pe zi, fata de 7.000 in cazul barbatilor.
De asemenea, s-a observat ca femeile vorbesc mai rapid si consacra mai multa energie cerebrala vorbirii decat barbatii.
Pana de curand, cercetatorii nu reusisera sa patrunda misterul acestui talent, insa deja primele date apar si schimba ceea ce se stia pana acum. informeaza site-ul Science World Report, citat de BBC.
De exemplu, noi studii realizate de o echipa de cercetatori de la Scoala de Medicina a Universitatii Maryland au aratat, intr-adevar, ca o proteina se afla la originea acestei diferente.
NU mai porni aerul condiţionat IMEDIAT după ce urci în maşină! Iată de ce
Avertismentul ȘOCANT al unui apicultor român. Ce conține mierea de anul acesta
Fetele vorbesc mai mult cu 30% decat baietii
Inca din 2001, cercetatorii au pus in evidenta rolul proteinei FOXP2 in vorbire. Echipa lui Michael Bowers si Margaret McCarthy a vrut sa testeze efectele acestei proteine. Expertii au constatat ca puii de soareci emiteau ultrasunete atunci cand erau separati de mama lor, asa ca oamenii de stiinta i-au izolat in functie de sex.

Acestia au descoperit ca soriceii masculi, care chitaiau de doua ori mai mult decat femelele, aveau de asemenea o cantitate de doua ori mai mare din aceasta proteina in partile creierului implicate in vocalizare.
Savantii au aplicat apoi descoperirea lor asupra oamenilor si au studiat creierele unor copii in varsta de 4-5 ani care decedasera in accidente intervenite in ultimele 24 de ore. Analizand cantitatile de proteina FOXP2 care erau prezente in creier, ei au constatat ca fetele aveau cu 30% mai mult decat baietii.
Specialiștii fac marele anunț: Adevărul despre roșiile românești
Cum să-ți schimbi alimentaţia, pentru a-ți ține sub control hipertensiunea
Băuturile care te ajută să te menţii: Miracol pentru sănătate
Cercetarea a aratat ca proteina FOXP2 este cruciala in comunicarea mamiferelor. Pe baza rezultatelor acestui studiu, cercetatorii vor putea incerca sa explice mai bine originile si evolutia vorbirii.
Comentarii: