REVIEW

Ce spun GESTURILE INVOLUNTARE despre tine

Foto: ”What Happens in Vegas” (2008)

Atunci când spunem prinși într-o discuție, de cele mai multe ori, tindem să ignorăm postura corpului. Trebuie însă să ştiți că anumite gesturi involuntare spun mai multe despre noi decât o fac cuvintele.

Atunci când este vorba despre o discuție amicală, nu e nicio problemă, putem aborda o postură detașată, relaxată, fără să ținem cont de felul în care ne poziționăm mâinile, picioarele, de felul în care privim și de micile ticuri. Dar toate acestea devin foarte importante într-o discuție oficială, atunci când ne aflăm în fața unei evaluării, de exemplu atunci când mergem la un interviu pentru angajare sau atunci când suntem în discuții cu caracter oficial.

În astfel de situații fiecare gest sau postură va fi analizată dintr-un alt unghi, putând contribui decisiv la succesul sau eșecul respectivei discuții, notează psychologytoday.com.

Iată mai jos câteva gesturi involuntare ale corpului și ce spun ele despre fiecare dintre noi:

Foto: Pinterest.com

Privitul în lateral înainte de a răspunde la o întrebare

Acest gest poate să arate interlocutorului nesiguranța ta asupra cuvintelor pe care urmează să le spui sau chiar să indice faptul că minți sau ascunzi informații importante.

Scărpinatul nasului

Este considerat tot un semn de nesiguranță sau de îndoială asupra răspunsurilor tale.

Mâinile pe masă, împreunate la nivelul feței (așa-numita „piramidă mare”)

Această postură îi arată interlocutorului faptul că ești interesată de informațiile pe care le primești, că ești deschisă la discuție și ai o orientare activă pentru finalizarea cu succes a respectivei discuții.

Outfit-urile verii 2017 care fac FURORI pe Instagram

ATÂT DE SIMPLU! Cum scapi de balonare în 60 de secunde

Crezi că lichidul roşiatic din pungile de carne este sânge? Greșești!

Mâinile pe masă, împreunate fără să fie ridicate spre față (așa-numita „piramidă mică”)

Este tot o poziție pro-activă care denotă faptul că privești cu deschidere spre partenerul de discuție, ești dispusă să-l asculți și să înțelegi mesajul pe care ți-l transmite.

Mâinile încrucișate peste piept

Această poziție denotă închiderea în sine, dezinteresul față de informațiile pe care ți le transmite interlocutorul. Acesta va observa faptul că nu ești interesată de ceea ce ți se spune, iar discuția se va solda cu un eșec.

Picioarele așezate pe pământ și mâinile poziționate pe genunchi

Această poziție exprimă deschidere către interlocutor, interesul pentru ceea ce ți se spune.

Foto: Pinterest.com

Poziția picior peste picior, cu mâinile așezate pe genunchi

Este tot o poziție de deschidere spre dialog, spre înțelegerea informațiilor care îți sunt transmise.

Picioarele încrucișate pe podea și mâinile încrucișate peste piept

Este o poziție de închidere totală, nu ești interesată deloc de ceea ce ți se spune și nu manifești nicio dorință de a participa activ la acest dialog.

Tipurile de grăsimi corporale și cum poți scăpa de ele! / STUDIU

De ce este INDICAT să dormim cu o pernă între genunchi

MOTIVELE pentru care femeile nu ajung la plăcerea SUPREMĂ…

Acestea sunt doar câteva dintre pozițiile și gesturile pe care le adopți involuntar atunci când discuți cu o persoană necunoscută. Ele trebuie privite în context și asociate și cu felul în care vorbești, privești, gesticulezi, dar oferă interlocutorului informații prețioase despre starea ta de spirit și pot contribui decisiv la reușita sau eșecul discuției. Așadar, atenție la felul în care vorbești, gesticulezi și te poziționezi!

Iar, dacă vrei să înveți să-i citești pe ceilalți, să îți dai seama când interlocutorul te minte sau chiar îți spune adevărul, dacă îți ascunde sau nu ceva, te invităm să urmărești cu atenție video de mai jos:

Comentarii: