Felix Krause, actual inginer Google si fost angajat al Twitter, a publicat un material in care detaliaza modul in care utilizatorii de iPhone pot fi spionati de aplicatiile cu drepturi de acces la camera foto pe care le instaleaza.

 

Accesul la camera foto este o conditie de baza pentru anumite aplicatii, precum alternativele la aplicatia foto oficiala, aplicatii de social media precum Facebook, Instagram sau WhatsApp ori diverse alte aplicatii ale caror functii au nevoie de accesul la camera foto.

Lucrurile mai puțin ȘTIUTE despre frunzele de dafin

Care sunt SINGURELE vitamine de care ai nevoie în fiecare zi

De ce NU trebuie să evităm strugurii, chiar și în DIETE. Care este porţia ideală

Felix Krause avertizeaza ca orice aplicatie de iPhone careia ii este acordat dreptul de acces la camera foto va putea face poze si capturi video oricand, cu oricare din cele doua camere si fara ca utilizatorul sa fie constient de acest lucru.

CÂT colesterol conţin alimentele pe care le consumăm zilnic

Modele de BOTINE care vor face ravagii în această toamnă

IMAGINILE care au ȘOCAT omenirea! Cum a putut să se fotografieze o GRAVIDĂ

Pe baza fisierelor obtinute si a meta-informatiilor care le insotesc, dezvoltatorii aplicatiilor respective pot localiza cu usurinta utilizatorul si il pot identifica daca se foloseste un sistem de recunoastere faciala.

Cand si daca aplicatiile de iPhone fac poze si filmeaza pe cont propriu, acest lucru se intampla fara ca utilizatorul sa fie macar avertizat. Sistemul de operare nu indica vizual sau in alt fel aceste actiuni.

Vitamine pe stomacul gol? CUM trebuie să luăm vitaminele și suplimentele alimentare

Adevărul despre apa DETOX și alte ape cu VITAMINE

Ce vitamine, luate în doze mari de către BĂRBAȚI, cresc riscul de cancer pulmonar / STUDIU

Comportamentul prezentat de Krause nu este, insa, un bug sau o problema de securitate, ci este chiar modul in care Apple a intentionat ca interactiunea dintre aplicatii si camera foto sa aiba loc.

Problematic este si faptul ca utilizatorii nu au la indemâna mijloace adecvate pentru a combate acest fenomen. Cea mai eficienta masura ar fi folosirea unei huse care blocheaza camera foto si care poate fi data la o parte doar atunci când utilizatorul o foloseste.

Revocarea drepturilor de acces la nivelul sistemului de operare nu este cea mai buna solutie, intrucât va impiedica functionarea normala a aplicatiilor respective.

Truc GENIAL! Cum să scoți rufele CĂLCATE direct din mașina de spălat

Cele mai bune condimente anti-îmbătrânire

Meniuri pentru DIETĂ, în funcție de PERSONALITATEA ta

Ce se întâmplă dacă mănânci fast-food în fiecare zi

Krause, care este totusi angajat Google si poate fi suspectat de lipsa de obiectivitate in aceasta problema, nu vine si cu exemple de aplicatii care chiar si-au spionat utilizatorii in acest fel, ci doar prezinta problema la nivel teoretic.

Cu toate astea, se stie cel putin o aplicatie care a spionat utilizatorii de iPhone fara permisiunea acestora. Este vorba de Facebook, aplicatie care a fost prinsa facând exact acest lucru in urma cu câtiva ani, conform news.ro.