SANATATE

Caz INCREDIBIL la Iași: copil tratat cu CIOCOLATĂ, pentru a putea trăi!

Foto: Pinterest.com

Medicii de la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iași încearcă să salveze viața unui copil care la patru ani cântărește cât un bebeluș de nouă luni.

Prof. univ. dr Marin Burlea, șeful Clinicii de Gastroenterologie a Spitalului de Pediatrie din Iași, a declarat că din cauza problemelor pe care le are cu partea superioară a tractului digestiv, băiatul prezintă distrofie musculară și îi cade părul. Cu toate acestea, micuțul este plin de viață.

„Pacientul a fost adus la noi în urmă cu patru luni, din cauza mai multor probleme grave care i-au afectat tubul digestiv superior, cu o malformație la nivelul esofagului și începutul stomacului, la care se adaugă reflux gastroesofagian. Din cauza acestor probleme de sănătate nu poate înghiți alimentele. A fost operat de o echipă de la Clinica de Chirurgie. La scurt timp, s-a produs o îngustare exagerată a esofagului, chiar stop. Astfel, alimentația pe cale orală nu a mai fost posibilă. A necesitat perfuzii de nutriție și a fost supus, până acum, la trei ședințe de dilatație a zonei stenozate din esofag cu bujii Savary, o tehnică care se folosește în serviciul de endoscopie intervențională”, a declarat prof. dr Marin Burlea notează Agerpres.ro.

Virozele, problema numărul 1 a toamnei: Iată cum le poţi combate

Cum îţi poţi proteja plămânii: Acesta este siropul minune pentru sănătate

MITURI NEBUNE despre sănătatea bărbaților care circulă pe net

De fiecare dată medicii au reușit să-i refacă permeabilitatea esofagului. Cu toate acestea, alimentele semi-lichide consumate se transformau într-un dop alimentar.

„Asta înseamnă imposibilitatea de a fi alimentat. Sub anestezie generală ieri (luni—n.red.) am efectuat o nouă intervenție, cea de-a treia, pentru dilatația esofagiană până la 11 milimetri. De acum ar trebui să mănânce aproape normal”, a explicat prof. dr Marin Burlea.

Deși are un apetit exagerat de mare, copilul nu poate înghiți alimente. O bucată de măr sau de carne sau orice alt aliment ingerat îi rămâne blocată pe esofag.

De abia acum s-a aflat: De ce NU e bine să urezi ‘Casă de piatră’ tinerilor căsătoriţi

Trucul pe care nu-l ştiai până acum: Cum să bei toată noaptea fără să te îmbeţi

Cum afli dacă CAȘCAVALUL este contrafăcut. Ce TEST simplu poți face

„Are o plăcere deosebită să consume ciocolată și dulciuri cu cremă, fără napolitane. Va trebui să îi administrăm și perfuzii cu substanțe nutritive. În paralel, încercăm să îi administrăm și o alimentație semi lichidă. Probabil că în câteva luni va fi nevoie de câteva ședințe de dilatație. Sper ca între timp să nu mai aibă aceste probleme și să vedem un copil cu o evoluție bună. Unul dintre secretele dietetice se numește ciocolată. Am văzut în literatura de specialitate că ciocolata are un efect miraculos. Stimulează metabolismul triptofanului. Are un efect benefic asupra organismului. Combinat cu probiotice sperăm să-l aducem pe linia de plutire și să facem un copil sănătos. De acum sperăm să poată să poată fi alimentat normal, iar în timp să ajungă la o greutate corespunzătoare”, a explicat prof. dr. Marin Burlea, care este și președintele Societății Române de Pediatrie.

Potrivit medicului, acesta este primul pacient din clinică pe care încearcă să-l trateze cu ajutorul ciocolatei. Ideea i-a venit după ce a participat recent la o conferință internațională organizată în Italia.

REVOLUȚIONAR! Au distrus tumorile cancerului mamar în doar 11 zile FĂRĂ CHIMIOTERAPIE!

Cele mai PERICULOASE diete de slăbire. Îți pun viața în pericol, avertizează specialiștii

ORAȘUL din România, inclus în lista cu cele 33 de destinații europene IEFTINE pentru turişti / El Pais

În urmă cu câțiva ani, profesorul Marin Burlea a salvat viața unei fetițe din județul Vaslui, care până la 4 ani a fost hrănită de părinți doar cu ceai și pufuleți, și avea o greutate de 5 kilograme. Din cauza malnutriției severe, fata prezenta și disfuncționalități neurologice și motorii severe. După ce a fost îngrijită și tratată de echipa medicală a Clinicii de Gastroenterologie a Spitalului de Pediatrie din Iași, fata este acum un copil normal.

Comentarii: