REVIEW

Șorțul de bucătărie, mai mult decât o protecție a hainelor: Cum te ajută să nu te îmbolnăvești

hips.hearstapps.com

Gătitul este un hobby plăcut, dar ceea ce oamenii detestă cel mai mult la gătit este mizeria pe care o creează. Curățarea bucătăriei este o muncă grea, dar ce se întâmplă dacă te murdărești și de particule de mâncare, acesta este unul dintre cele mai evidente motive pentru care oamenii poartă șorț, însă există câteva motive de bază de care nu suntem conștienți.

Previne riscul de a se infecta

Atunci când mâncăm mâncare de afară există riscul de a ne infecta și de a suferi de boli grave, însă acest risc nu se limitează doar la consumul de mâncare de afară, riscul este la fel de valabil și pentru mâncarea gătită în casă.

Hainele pe care le-am purtat pe tot parcursul zilei au destul de mulți germeni pe ele, iar acești germeni se pot transfera cu ușurință în alimentele pe care le preparăm. Un pas simplu, cum ar fi purtarea unui șorț, poate contribui în mare măsură la reducerea acestui risc, căci prevenția este cu siguranță mai bună decât un leac, potrivit topchefuniform.com.au.

CITEȘTE ȘI: Trucuri în bucătărie: Cum să cureţi uşor şi eficient chiuveta

Șorțul împiedică hainele dvs. să intre în contact cu mâncarea, prin urmare, orice germeni, praf, păr etc. rămân în interiorul șorțului și nu în farfuria dvs. Auzim de multe incidente în care hainele noastre iau foc, arsurile minore fac și ele parte din gătitul zilnic.

Evitați să vă murdăriți

Bucătăria tinde să se murdărească cu tot ceea ce se gătește, deversările ocazionale, stropii de ulei, apa de la vasele de spălat, toate acestea pot ajunge pe hainele tale, unele pete se pot, de asemenea, încăpățâna. De ce să vă riscați hainele? Un șorț poate prelua toate aceste pete lăsând hainele intacte.

Încurajați copiii să poarte șorț

Învățați-vă copiii să poarte un șorț atunci când vă ajută în bucătărie, deoarece și ei pot fi murdari. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a-l introduce pe cel mic în bucătărie și, de asemenea, un timp de calitate pentru a lega prietenii. Există o mulțime de șorțuri pentru copii disponibile, puteți găsi cu ușurință ceva colorat sau unul cu personaje de desene animate pe ele.

Alegeți în funcție de cerințele dumneavoastră

Pur și simplu purtarea unui șorț nu va fi suficientă, este important să îl folosiți pe cel potrivit, care să fie în tandem cu cerința dvs. Există destul de multe variante; le ai din pânză, din plastic sau din pânză cu căptușeală din plastic, așa că ia o decizie în cunoștință de cauză. Dacă munca ta constă mai mult în spălare și curățare, atunci este mai bine să alegi un șorț cu căptușeală din plastic, pe de altă parte, dacă ai tendința de a petrece mai mult timp gătind, atunci un șorț din pânză simplă ar fi perfect.

CITEȘTE ȘI: Trucuri în gopodărie: Produsele de curățenie care îți distrug blatul de bucătărie

Unele șorțuri sunt prevăzute cu buzunare, ceea ce vă permite să țineți la îndemână un burete sau o lavetă care să vă permită să curățați blaturile din bucătărie sau să ștergeți vasele înainte de a le servi, sau chiar să păstrați mănuși de bucătărie. Nu uitați că este esențial să vă păstrați șorțurile curate la fiecare utilizare.

Un șorț, o simplă bucată de pânză care face diferența. Oamenii l-au luat întotdeauna ca pe un lucru de la sine înțeles, însă acesta este un dispozitiv de siguranță eficient în timpul gătitului.

Comentarii: