SANATATE

Specialiştii ştiu de ce are nevoie vaginul pentru a fi sănătos: NU purtaţi lenjerie intimă!

citynews.ro

E bine ca în unele zile, să renunțați la a mai purta lenjerie intimă.

Vaginul dv. vă va fi recunoscător. Este o decizie pe care o femeie o ia uneori, din considerente estetice. Dar se pare că este și sănătoasă, conform specialistului.

CITEȘTE ȘI: Sindromul vaginului depresiv. Multe femei îl au, dar nu știu

Donnica Moore, ginecolog în New Jersey și președinta unui grup de femei preocupate de sănătate, a declarat pentru site-ul health.com:

”Dacă vă acoperiți părțile intime și ziua și noaptea, măriți șansele răspândirii anumitor ciuperci și infecții. Riscurile sunt și mai mari dacă purtați lenjerie sexy, din alte materiale în afară de bumbac.”

Zona intimă este foarte sensibilă și predispusă la îmbolnăviri, așa că trebuie să existe o atenție sporită la materialele cu care vine în contact.

De aceea, este bine ca zona să fie lăsată ”să respire”, fiindcă este agresată zilnic de lenjeria intimă, de protej-slip, de pantaloni strâmți, de costume de sport din lycra sau de imensa greșeală de a folosi săpunuri nedestinate îngrijirii zonei intime.

CITEȘTE ȘI: Opt alimente care mențin vaginul sănătos

Mai mult, greșelile alimentare sporesc riscurile, un meniu bogat în zaharuri va crea un mediu ideal pentru răspândirea ciupercilor.

Așadar specialistul recomandă zile și perioade ale zilei în care să vă lăsați zona intimă să ”respire”. Dacă acest lucru nu este posibil, soluția este noaptea, când cel mai indicat este să dormiți cu o cămașă de noapte de bumbac și fără niciun fel de lenjerie intimă.

Comentarii: