REVIEW

Ştiaţi că oamenii chiar au o aură? Alte şapte lucruri pe care nu le ştiai despre propriul corp

Foto: abrewdentistry.com

Corpul uman este ca un puzzle, format din mai multe sisteme și subsisteme care ne protejează și care ne dau abilități cu ajutorul cărora putem supraviețui.

Acestea sunt cele mai incredibile și elaborate mecanisme pe care le-a creat natura. Încearcă să te uiți la ele dintr-un unghi inedit pentru a înțelege exact despre ce este vorba.

1. Limba face piruete când vorbim

Comunicarea ar fi mult mai simplă fără limbă, care este cel mai flexibil mușchi din tot corpul. Ea se poate mula pe mai multe forme, deoarece este atașată doar într-o parte, remarcă feminis.ro.

2. Pielea este foarte elastică

O bucată de piele de 3 cm se întinde de 2-3 ori mai mult. De exemplu, Gary Turner, din Marea Britanie, este persoana cu cea mai elastică piele din lume, pielea lui este atât de flexibilă încât de întinde cu până la de 6 ori mai mult, lucru ce se întâmplă doar la 1 persoană din 10000.

CITEȘTE ȘI: Trei pași esențiali pentru a-ți îmbunătăți memoria pe termen scurt

3. Avem mai multe tipuri de lacrimi

Oamenii au 3 tipuri de lacrimi, cu compoziție chimică diferită. Chiar dacă arată la fel pentru ochi, la microscop acestea se văd diferit.

lacrimile bazale – sunt picăturile care se eliberează mereu, pentru a menține ochii hidratați
lacrimile reflex – apar din cauza iritațiilor, cum ar fi cele provocate de tăierea unei cepe
lacrimile emoționale – sunt cele care ne vin când câștigă echipa favorită sau când pierdem pe cineva drag

4. Irisul este un mănunchi de mici mușchi

Irisul arată ca o pânză de păianjen în jurul unei găuri negre. De fapt, această pânză este formată din mai mulți mușchi și e acoperită de o membrană. Acești mușchi pot obosi și de aceea reacția la lumină diferă pe parcursul unei zile.

5. Arătăm ca un mic extraterestru

Oamenii de știință spun că embrionul uman trece prin toate fazele dezvoltării cât timp se află în pântec și la un moment dat toată lumea are o coadă și gheare.

6. Celulele albe caută mereu să invadeze ceva

Celulele albe sunt precum o armată cu diverse regimente ce luptă împotriva amenințărilor, care nu sunt numai bacterii ci pot fi și viermi și alți paraziți.

CITEȘTE ȘI: Beneficiile unui ‘pui de somn’. De ce ar trebui cu toţii să dormim în timpul zilei

7. Dinții sunt acoperiți de o multitudine de bacterii

Cu toții știm că există placa dentara, dar puțini sunt cei care știu exact din ce este aceasta formată. Acolo există bacterii ce produc o substanță roz asemenea unui acid, care în primele ore este neutralizată de salivă, dar apoi devine din ce în ce mai groasă și începe să dizolve dinții, ceea ce duce la carii.

8. Chiar avem o aură

Prin metoda fotografiei Schlieren se pot imortaliza gazele, particulele și energia din jurul nostru, care arată ca o carapace unică în jurul nostru.

Comentarii: