SANATATE

Studiu îngrijorător: Ziua de salariu provoacă probleme cu tensiunea arterială

Foto: Pinterest.com

Un studiu realizat recent încearcă să arate că valoarea retribuției primite de salariați ar putea influența sănătatea și duce la hipertensiune. Cercetători americani s-au ocupat de o posibilă legătură între salariu și hipertensiune.

Ei au studiat datele medicale și financiare a 5651 familii americane. Subiecții, cu vârste cuprinse între 25 și 65 de ani, au fost împărțiți în două grupe: 25-44 ani și 45-65 ani, studiul desfășurându-se în trei etape succesive: 1999, 2001 și 2003. Pentru fiecare perioadă, cercetătorii au adunat datele și le-au comparat cu cele strânse doi ani mai târziu. Plata pe oră a fost calculată împărțind venitul anual la numărul de ore lucrate, potrivivt agerpres.ro.

CITEȘTE ȘI: Cum să-ți schimbi alimentaţia, pentru a-ți ține sub control hipertensiunea

Nu este cel mai plăcut la gust, dar are beneficii majore: De ce este bine să bei ceai de păducel

Femeile între 25 și 44 de ani s-au dovedit a fi cele mai afectate persoane, rezultat cu atât mai surprinzător cu cât acest grup de vârstă nu are în general o asemenea problemă, întâlnită mai des la bărbații mai vârstnici. Este adevărat că cercetătorii au recomandat ‘femeilor și tinerilor salariați cu cele mai scăzute retribuții să își măsoare regulat tensiunea’.

Studiul a mai arătat un lucru, la fel de interesant: dublarea salariului orar reduce cu 25-30% riscul persoanelor de 25-44 de ani de a face hipertensiune.

Comentarii: