SANATATE

Studiul care te va uimi: Cum îţi poţi prelungi viaţa cu ajutorul alimentaţiei

Includerea nucilor în alimentație poate contribui la modificarea structurii microflorei intestinale, ceea ce sugerează o nouă modalitate prin care aceste fructe cu coajă lemnoasă pot contribui la îmbunătățirea sănătății, informează vineri MedicalXPress citând concluziile unui studiu realizat recent în Statele Unite.

 

”Nucile au fost numite ‘superalimente’ datorită faptului că sunt bogate în acizi grași omega-3, acid alfa-linoleic și fibre și pentru că dețin una dintre cele mai importante concentrații de antioxidanți”, notează doctor Lauri Byerley, profesor asociat în cadrul catedrei de fiziologie de la Facultatea de Medicină New Orleans, Louisiana, cea care a condus cercetarea.

 

”Schimbările benefice asupra microflorei intestinale ar putea fi un beneficiu suplimentar al nucilor”, a adăugat aceasta.

Ce efecte are asupra sănătății tale LIPSA sexului

SOLUȚIA pentru orgasmul feminin: siguranța emoțională, susțin specialiștii

6 partide de sex pe care ar trebui să le experimentezi ÎNAINTE DE căsătorie

În cadrul studiului, echipa de cercetători a experimentat pe două grupuri de șoareci, unul dintre acestea primind nuci în cadrul dietei. Apoi, au fost măsurate tipurile și numărul de bacterii intestinale sănătoase din zona inferioară a colonului și au fost comparate rezultatele obținute. Astfel, cercetătorii au descoperit că în cazul șoarecilor care au primit nuci numărul și tipurile de bacterii suferiseră modificări, acest lucru fiind observat și în ceea ce privește capacitatea operațională a acestora.

Poziţii erotice care creează dependenţă

Te-ai săturat să fii fată cuminte? Poziţii pentru partide sălbatice

Poziţii ”pe la SPATE” care îi înnebunesc pe bărbaţi

În urma consumului de nuci de către șoarecii de laborator, cercetătorii au raportat o creștere semnificativă a numărului de bacterii benefice, precum Lactobacillus. ”Am descoperit că prezența nucilor în dietă a crescut diversitatea bacteriilor prezente în intestine”, a subliniat Byerley. Aceasta a menționat că unele cercetări ”au asociat diversitatea redusă a bacteriilor (din intestine — n.r.) cu obezitatea și alte afecțiuni precum boala inflamatorie intestinală”.

”Nucile au contribuit la creșterea efectivelor mai multor bacterii, precum Lactobacillus, asociată în mod obișnuit cu probioticele, ceea ce sugerează faptul că nucile pot acționa ca un prebiotic”, a explicat cercetătoarea.

Prebioticele sunt ingrediente alimentare care promovează în mod selectiv numărul și activitatea bacteriilor benefice.

”Sănătatea tractului intestinal reprezintă un domeniu de cercetare emergent, iar cercetătorii descoperă că o diversitate cât mai mare a bacteriilor poate fi asociată cu rezultate mai bune în domeniul sănătății”, a adăugat Byerley, potrivit sursei citate.

Consumul de nuci a fost asociat anterior cu reducerea riscului de boli cardiovasculare, încetinirea ritmului de dezvoltare a tumorilor la animale și cu îmbunătățirea sănătății creierului, conform Agerpres. Concluziile cercetării au fost publicate în ”The Journal of Nutritional Biochemistry”.

Comentarii: