NUTRITIE SANATATE

Sucul care te scapă de neplăcutele dureri de cap și de stomac și alungă insomnia

bilder.t-online.de

Sucul cu efecte uimitoare, dintr-o legumă care, în mod normal, se consumă doar gătită! Cum scapi natural de durerile de stomac, dar și de migrene și insomnii

Neplăcutele dureri de cap și de stomac, dar și insomniile pot fi alungate cu un remediu natural simplu, dar nu foarte popular.

Desigur, vorbim de disconfort minor, care nu are în spate cauze grave de sănătate. Acest remediu folosit de bunici are rezultate foarte bune. Ce trebuie să faci?

Suc de cartofi cruzi

Dacă, timp de o săptămână, veţi bea în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, 50 ml de suc de cartof crud în combinaţie cu 100 ml de apă caldă, veţi rezolva multe dintre problemele dumneavoastră de sănătate, potrivit doctorulzilei.ro.

Nelipsit din nici o bucătărie, cartoful poate fi tratament îndeosebi pentru gastrite, colite şi ulcere gastrice. Banala legumă are puteri cu adevărat miraculoase, atunci când este consumată mai ales în stare crudă, sub formă de suc.

CITEȘTE ȘI: Cartofii dulci versus cartofii albi? Ce spun specialiştii despre cartoful dulce, de ce să îl căutaţi mereu

Proprietăți antibacteriene

Un studiu elaborat de o echipă de microbiologi de la Universitatea din Manchester, SUA, condusă de profesorul Ian Roberts a demonstrat că sucul de cartofi are proprietăţi antibacteriene capabile să vindece un bolnav de ulcer gastric.

Ca toate sucurile proaspete, şi cel de cartof se alterează destul de repede, motiv pentru care trebuie extras şi consumat imediat.

Cele mai spectaculoase rezultate ale acestui tratament au loc la bolnavii diagnosticaţi cu artrită. Sucul, la prepararea căruia se folosesc doar cartofi din soiurile rozalii, conţine hidraţi de carbon, lipide, săruri minerale şi vitaminele B1, B6, C şi K.

Dureri de cap și insomnii

Pentru chinuitoarele dureri de cap, însoţite de multe ori şi de insomnii, sucul de cartof este un remediu excelent.

Sucul de cartof crud tratează aciditatea gastrică, ulcerele, calmând şi cicatrizând mucoasele digestive. Este şi un bun antispastic, diuretic şi emolient.

CITEȘTE ȘI: Ai toate motivele să începi să consumi cartofi violeţi: Principalele beneficii pentru sănătate şi modul recomandat de preparare

Ce afecțiuni combate sucul de cartofi

  • hipertensiune
  • gastrită
  • dureri de cap
  • ulcer gastric
  • ulcer duodenal
  • diabet

Și nu în ultimul rând, sunt menționate și proprietăți detoxifiante ale acestei banale legume.

Comentarii: