NUTRITIE SANATATE

Cartofii dulci versus cartofii albi? Ce spun specialiştii despre cartoful dulce, de ce să îl căutaţi mereu

Foto: Pinterest.com

Bogaţi în nutrienţi, cartofii albi sau dulci au fiecare calităţile lor. În timp cartofii albi câştigă teren atunci când vorbim de conţinut de potasiu şi Vitamina C, cartofii dulci au o cantitate semnificativă de vitamina A şi fibre.

De aceea, fie că alegi să foloseşti cartofii dulci într-un preparat super fancy de sărbători sau pur şi simplu ca gustare după un antrenament, ţine cont de faptul că te bucuri de cea mai sănătoasă legumă. Cartofii dulci sunt bogaţi în minerale, fibre, vitamine şi fitonutrienţi, ideali atât pentru minte, cât şi pentru corp. În plus, sunt super simplu de gătit şi pot fi integraţi în numeroase preparate!, scrie portalul „Ce se întâmplă, doctore?”.

Citeşte şi: Marele secret al verzei murate: Vindecă o boală cruntă

Beneficiile pentru sănătate ale cartofilor dulci

Specialiştii susţin că există un motiv bine întemeiat pentru care cartoful dulce se regăseşte în numeroase salate. În urma consumului de cartofi dulci beneficiezi de:

  • O vedere sănătoasă: Vitamina A ajută la menţinerea vederii
  • Imunitate crescută: Vitamina A vine în ajutorul anumitor funcţii ale corpului precum comunicarea celulară, creşterea şi diferenţierea.
  • O minte ascuţită: Vitamina B6 este o coenzimă esenţială în dezvoltarea cognitivă.
  • O inimă mai puternică: Atât potasiu, cât şi magneziu sunt implicate în susţinerea presiunii arteriale.
  • Scade colesterolul LDL: Fibrele ajută la reducerea riscului colesterolului ”rău”, dar şi a riscului apariţiei bolilor de inimă, obezităţii şi diabetului de tip 2.

Cartofii dulci, prea mult zahăr?

Cartofii dulci conţin zahăr natural şi nu zahăr adăugat şi nicidecum în cantgităţi mari. Mai mult, cercetările arată că pot fi un excelent înlocuitor în dieta pentru diabetici. Este greşit să credem că diabeticii trebuie să evite toţi carbohidraţii. Contează foarte mult tipul de carbohidraţi şi mai ales cum este consumat, mai scrie site-ul csid.ro.

Comentarii: