NUTRITIE

Supă de cartofi: Rețetă tradițională germană – Plină de vitamine, îți încălzește zilele friguroase de toamnă

slowlyveggie.de

Când afară este deja frig și întuneric, nimic nu se compară cu o supă caldă acasă, în intimitatea propriului cămin, la lumina lumânărilor. Vă sugerăm să încercați o supă de cartofi nemțească și chiar să o serviți la lumina lumânărilor. Vă recomandăm să încălziți farfuriile în cuptor în prealabil. Fix așa fac nemții și se bucură de un preparat călduț mai mult timp. Iată rețeta luată din Berlin de la o familie de nemți.

O supă caldă din ingrediente proaspete este de ajutor pentru păstrarea sănătății, a siluetei. De asemenea, ajută și la reglarea temperaturii corporale după ce am fost expuși la frig. În plus, supa este recomandată pentru hidratare. Dacă mergeți în Germania cu siguranță veți găsi în meniurile restaurantelor tradiționale nemțești celebra ”kartoffelsuppe”. Încercați-o cu încredere și la restaurant dar și acasă. Vara această supă se servește rece și este la fel de delicioasă.

CITEȘTE ȘI: Metoda inedită care te ajută să ai cele mai pufoase găluşte pentru supă. Trebuie neapărat să o încerci

Ce ingrediente sunt necesare pentru supa de cartofi nemțească?

Aveți nevoie de cartofi, praz, țelină apio, morcov, usturoi, chimion, nucșoară, sare, iaurt sau kefir, ulei de măsline, unt. De asemenea, este important să aveți un mixer sau robot de bucătărie pentru a face supa cremă. Pentru a evita accidentele, nu mixați supa când este fierbinte.

Supă de cartofi nemțească – rețetă

Ingrediente:

  • 500 g cartofi curățați și tăiați cubulețe
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • O ceapă mică tăiată
  • 1 morcov
  • 1 tulpină de țelină apio sau 2 în funcție de mărime
  • O frunză de dafin
  • 150 ml iaurt/kefir
  • 1 praz tăiat
  • O lingură de unt
  • Puțină coajă de lămâie organică
  • Sare
  • Piper
  • Nucșoară (opțional)
  • Chimion (opțional)

CITEȘTE ȘI: Un deliciu sănătos: Cum se prepară supa de usturoi care întărește imunitatea

Mod de preparare:

Pregătiți toate legumele – spălate, curațate și taiate înainte. Pe foc într-o cratită se pun la călit în ulei și apă ceapa și usturoiul. Se adaugă apoi morcovul și țelina apio. Mixați și mai adăugați cartofii, apă și dafinul. Se lasă la foc mediu să fiarbă. Frunza de dafin se înlătură. Se adaugă iaurtul, untul și se amestecă ușor. Se mixează cu ajutorul unui mixer. Se asezonează cu condimente (piper, sare, nucșoară, coajă de lămâie, chimion) și se sărează. Poftă bună!

Sursa: csid.ro

Comentarii: