Superalimentele de care ficatul tău are nevoie: Îl protejează și îl ajută să se regenereze. Ficatul este un organ complex care poate fi afectat de multe probleme de sănătate. Pentru a-l proteja, trebuie să acordați o atenție deosebită alimentației, în ceea ce privește evitarea grăsimilor, zahărului, alcoolului în exce.
La fel de important, potrivit ndtv, este și faptul că o dietă bogată în alimente proaspete este cel mai bun prieten al ficatului. După cum știți, ficatul este responsabil pentru peste 500 de funcții importante, cum ar fi eliminarea toxinelor din organism și menținerea nivelului de zahăr din sânge.
Bolile ficatului pot fi transmise genetic sau pot fi cauzate de anumiti factori cum ar fi virusi sau consumul excesiv de alcool. Obsezitatea de aseemena poate cauza probleme ficatului. În timp, aceste afectiuni pot afecta ficatul atat de tare incat acesta sa faca o afectiune numita ciroza, care poate duce la insuficienta hepatica, o donditie care pune in pericol viata.
Superalimentele de care ficatul tău are nevoie:
1. Banane
Bananele contin oligozaharide, un prebiotic care hraneste bacteriile bune din intestin. Aceasta fibra scade nivelul de trigliceride din ficat, ajutandu-l sa se regenereze mai usor
2. Ghimbirul
Aceasta radacina are multe benefici pentru sanatate, dar cand vine vorba de ficat, ghimbirul ajuta la regenerarea ficatului in cazul daca afectiunea acestuia este cauzata de icter sau de blocaj biliar.
3. Cartof dulce
Aceasta leguma plina de amiton a fost oferit unor soricei din de 7 saptamani care sufereau de problemele de ficat subacute datorate alcoolului, iar rezultatele au fost uimitor de favorabile
4. Turmericul
Turmericul previne afectiunile ficatului cauzate de excesul de fier, de excesul de alcool, datorate blocajului biliar sau a expinerii la anumite chimicale, potrivit doctorulzilei.ro.
5. Ciulin de lapte
Ciulinul de lapte este cunoscut pentru abilitatile sale de vindecare a ficatului datorate flavonoidelor.
Ciulinul de lapte are activitati antioxidante si antifibrocitice care reduc cantitatea de grasime din ficat.
6. Papadie
Aceasta planta are utilizari medicinale uimitoare. De fapt, este un potential diuretic si are activitati antioxidante si poate ajuta la prevenirea sindromului metabolic care contribuie la bolile de ficat.
7. Uleiul de seminte negre
Uleiul de seminte negre protejeaza impotriva stresului oxidativ, astfel ca ajuta ficatul sa nu fie la fel de afectat de problemele cauzate de chimicale si toxine.
8. Legumele crude
Legumele crucifere, citricele si uleiul de seminte de ras, toate au beneficii chemopreventine si sunt benefice pentru ficat.
9. Vitamina E
Vitamina E este benefica pentru non-diabetici si previne afectiunile ficatului cauzate de anumiti factori de risc precum diabet sau obezitate.
CITEȘTE ȘI: Cele mai eficiente modalități pentru a curăța și detoxifia ficatul
10. Consuma ficat
Da, pentru a-ti mentine ficatul sanatos, consuma.. ficat! Acest organ contine toate ingredientele de care are nevoie organismul tau sa fie sanatos. Pentru cele mai bune rezultate, alege ficatul de vita crescuta cu iarba organica si nu manca mia mult de 2 portii pe saptamana.
Comentarii: