NUTRITIE SANATATE

SURPRIZĂ: Ciocolata, mai eficientă împotriva răcelii decât medicamentele

verywellfit.com

Potrivit profesorului Alyn Morice de la Universitatea Hull, care a efectuat un studiu despre ce e bine să mănânci când ești răcit, cicocolata este cel mai bun remediu împotriva răcelii, fiind mult mai eficace decât medicamentele.

Acest studiu a fost făcut pe 163 de persoane care, în momentul în care se luptau cu răceala, au consumat ciocolată. Acest aliment s-a dovedit mai eficient contra virozei decât antibioticele, potrivit clicksanatate.ro.

CITEȘTE ȘI: Dieta neaşteptată care poate prelungi viaţa: Pe bază de ciocolată neagră, vin şi bere

Ciocolata calmează tusea

Cu o textură mult mai plăcută și mai fină decât medicamentele, ciocolata protejează mucoasa gâtului mult mai bine.

Arborele de cacao este denumit și hrana zeilor, tocmai pentru beneficiile aduse sănătății. Antioxidanții din ciocolată apără vasele de sânge și ajută la refacerea musculară după un efort intens. Cacaoa formează un înveliș fin peste terminațiile nervoase de la nivelul gâtului, calmează tusea și ajut

Îndepărtează gândurile negre

Plăcere nevinovată atât pentru trup cât și pentru suflet, consumul moderat de ciocolată neagră reduce nivelul de stres și induce o stare de bine.

CITEȘTE ȘI: Protejează sănătatea fizică și psihică – Motive să mănânci ciocolată neagră în fiecare zi

Unde mai pui și faptul că te ajută să eviți kilogramele în plus. Câteva cubulețe de ciocolată sunt suficiente să-ți satisfaci pofta de dulce. În felul acesta nu vei mai fi tentat să apelezi la alte alimente ți băuturi care-ți dau energie.

Comentarii: