LIFESTYLE

Tamara Buciuceanu-Botez zâmbește la 90 de ani: e fericită că publicul ei nu a uitat-o! Marea doamnă a teatrului și filmului românesc e singură de 20 de ani și are un singur mare regret

Figura Tamarei Buciuceanu-Botez este asociată de toată lumea cu severa, dar și iubita profesoară de matematică de liceu, celebra Isoscel din seria ”Liceenii”. Nu ai cum să o uiți și nu ai cum să o recunoști nici acum, deși anii au trecut și peste îndrăgita actriță care, în ciuda a tot, păstrează încă în priviri aceeași voioșie.

Așa am recunoscut-o în urmă cu ceva timp, făcându-mi plimbarea de seară cu fetița mea: o doamnă elegantă, destul de în etate, s-a oprit în fața fiicei mele, i-a zâmbit, a întrebat-o cum o cheamă și câți ani are. Am recunoscut-o aproape instantaneu, mai ales după voce, și am rămas practic încurcată, fără glas, preț de câteva secunde, apoi am apucat doar să îi spun că îi mulțumesc pentru complimente și că îi mulțumesc pentru tot ce mi-a oferit în cei 66 de ani de muncă pe scenă.

Ieri Tamara Buciuceanu-Botez, Isoscel sau Coana Chirița, cum vreți să îi spuneți, a împlinit 90 de ani. Și este fericită. Își ia bucuria din lucrurile simple, iar cel mai mult îi umple inima faptul că lumea nu o uită. La scenă a renunțat de ceva timp și nu își dorește decât să se odhinească.

„Momentan, nu am nevoie de nimic şi sunt foarte bine. Familia îmi este alături, mă văd cu ei şi cu prietenii şi mă bucur când am musafiri. Ies din când în când din casă să mă plimb și îmi place că oamenii nu m-au uitat”, le-a mărturisit îndrăgita artistă celor de la Click.

Citește și: Declarație ȘOC! Stela Popescu: ”Am avut trei vise care parcă m-au anunţat…”

N-a prins în viață și rolul de mamă

Timp de 34 de ani, actriţa Tamara Buciuceanu a fost căsătorită cu medicul anestezist Alexandru Botez, care a plecat la cele veșnice în 1996. Nu vorbește prea des despre căsnicia ei, dar atunci când o face, recunoaște că a fost una exact așa cum și-a dorit-o.

“Am fost o femeie de casă şi gospodină. Alexandru mi-a respectat şi mi-a iubit foarte mult cariera. La un moment dat mi-a spus: «Dragă, eu mă mulţumesc şi cu titlul de prinţ consort». Era un doctor excelent, un om serios, care mi-a înţeles destinul.”, a povestit Tamara Buciuceanu-Botez într-un interviu pentru revista Taifasuri.

Fericirea lor n-a fost umbrită decât de faptul că nu a avut niciodată copii, dar despre asta evită întotdeauna să se plângă. Și-a dorit însă enorm, doar că într-un final și-a acceptat soarta. Și-a iubit nepotul, fiul actorului George Constantin, Mihai, și el artist, cu care a și jucat.

Comentarii: