SANATATE

Te poți infecta cu COVID-19 fără să te întâlnești cu cineva bolnav sau să atingi o suprafață contaminată? Ce au descoperit cercetătorii

revista22.ro

Avertisment îngrijorător privind infectarea cu coronavirus! Potrivit cercetătorilor chinezi, COVID-19 poate rămâne în aerul locurilor aglomerate mai multe ore sau zile. Experții din Wuhan au analizat probele de aer din diferite părți ale două spitale.

Rezultatele au arătat că virusul, numit SARS-CoV-2, nu era detectabil peste tot, cu excepția a două zone „predispuse la aglomerație”, scrie Daily Mail.

CITEȘTE ȘI: Alte cinci simptome care pot duce la diagnosticarea infecției cu COVID-19

Cercetătorii au descoperit particule virale care pluteau în aerul toaletelor spitalului, care aveau o foarte mică ventilație. Concluzia medicilor este: virusul se păstrează în aerul toaletelor publice, în condițiile în care ventilația este deficitară.

CITEȘTE ȘI: Cristi Borcea se teme de coronavirus! Prietenii apelează la el pentru teste

De asemenea, medicii chinezi au descoperit concentrații deosebit de mari în încăperile în care personalul medical a depozitat și apoi a luat echipamentul de protecție. Studiul publicat azi sugerează că virusul se poate lipi pe îmbrăcăminte și poate reveni din nou în aer atunci când sunt îndepărtate măști, mănuși și haine.

Comentarii: