LIFESTYLE

”Teoriei fericirii” by Albert Einstein. După 95 de ani, aceasta face înconjurul lumii…

Foto: Pinterest.com

Fiecare om are propriul concept despre fericire, și tocmai de aceea ne pierdem în teorii diverse cu privire la ea și încercăm să o obținem cu orice preț.

Teoria fericirii a fost elaborată de cine ne-am fi așteptat cel mai puțin, de o minte strălucită din lumea științei, care a câștigat în 1921 Premiul Nobel pentru Fizică.

Care sunt lucrurile care îți asigură fericirea în această viață, conform vorbelor înțelepte ale lui Albert Einstein?  Iată care este ”teoria fericirii” conform marelui savant!

Pizza la con, TRENDUL care face furori pe net / VIDEO

Povestea teoriei fericirii este cu adevărat fascinantă. Fizicianul german, cea mai strălucită minte a secolului XX, şi-a scris propria „Teorie a fericirii”, oferind-o ca bacşiş. Da, ați citit bine, drept bacşiş!

În 1922, Albert Einstein se afla într-un turneu în Japonia pentru a susţine mai multe conferinţe. Ştia că a primit Premiul Nobel pentru Fizică, dar nu a putut participa la ceremonia de la Stockholm.

Dezinfectează aceste lucruri ZILNIC pentru a NU te îmbolnăvi!

Turta de mălai, delicatesa care ne-a încântat anii copilăriei

Einstein era cazat la hotelul Imperial din Tokyo, când un curier a venit să-i aducă un mesaj. Nu se ştie sigur dacă mesagerul japonez a refuzat un bacşiş în bani sau dacă fizicianul nu avea bani mărunţi în acel moment, dar adevărul este că el a vrut să-i mulţumească pentru serviciul său, oferindu-i două bilete cu mesaje scrise de mână, scrie Washington Post.

Aceste două bucăţi de hârtie cu semnătura lui Einstein conţineau „formulele lui de fericire”, în viziunea savantului.

Foto: Pinterest.com

Una dintre ele era: „O viaţă simplă şi liniştită aduce mai multă bucurie decât căutarea succesului într-o nelinişte constantă”, scrisă pe o foaie cu antetul hotelului. Cealaltă era un text mai scurt scris pe o foaie simplă de hârtie: “Unde există o dorinţă, există un drum”.

Moștenitorul acestui curier, care a preferat să rămână sub protecția anonimatului, a povestit că Einstein i-a avertizat ruda să păstreze cele două bilete. „Poate că, dacă ai noroc, aceste notițe vor deveni mai valoroase decât bacșișul în sine”, i-a transmis Einstein destinatarului.

Face furori pe rețelele de socializare! LIMONADA NEAGRĂ, sănătate la pahar

Doar ei ştiu SECRETUL: Zonele lumii în care oamenii trăiesc peste 100 de ani

Previziunile terifiante ale lui Nostradamus pentru 2018. Se vor adeveri? /VIDEO

Necunoscute până acum de cercetători, aceste notițe au fost autentificate de casa de licitație Winner’s. Cu toate că nu au nicio valoare științifică, aceste bilete ar putea contribui „la o mai bună înțelegere a reflecțiilor personale ale lui Einstein, al cărui nume a devenit sinonim cu geniu”, spune Roni Grosz, responsabil de cea mai mare colecție de arhive ale fizicianului de la Universitatea Ebraică din Ierusalim.

„Cele două documente semnate de Einstein sunt cele mai interesante obiecte pe care le avem în acest lot. Moştenitorii curierului au decis să le liciteze şi astfel au ajuns la noi”, a declarat Efe Raziel Seckbaj, editor al catalogului Casei de licitaţii Winner’s.

Cele mai IEFTINE și sănătoase alimente din supermarket dacă ești la DIETĂ

Cum porți puloverul OVERSIZE în această toamnă

Care sunt cele mai mari TEMERI ale copiilor. Cum îi poţi ajuta să le depăşească

Biletele au fost adjudicate în schimbul sumei de …doar pentru 1,56 milioane de dolari. Scrisoarea a fost inițial estimată între 5.000 și 8.000 de dolari, potrivit site-ului Winner’s Auctions and Exhibitions.

Gal Wiener, directorul executiv al Casei de licitații, a declarat potrivit Associated Press, că licitarea pentru această notă a început la 2 000 de dolari și a crescut în doar  25 de minute.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: