SANATATE

Terapia cu ventilator care duce la reducerea febrei: Cum funcționează

nyt.com

Terapia cu ventilator care duce la reducerea febrei: Cum funcționează. Febra este o reacție a corpului la anumite infecții sau boli și este caracterizată prin creșterea temperaturii corpului. Temperatura normală a corpului uman este în jurul valorii de 37°C, dar aceasta poate varia ușor de la o persoană la alta.

Atunci când sistemul imunitar detectează prezența agenților patogeni, cum ar fi bacterii sau virusuri, el poate elibera substanțe chimice (cum ar fi interleukinele) care acționează asupra centrului de reglare a temperaturii din creier.

Creșterea temperaturii corpului este o modalitate de a ajuta organismul să combată infecția, deoarece mulți germeni nu se dezvoltă sau se răspândesc atât de eficient la temperaturi mai ridicate. Febra poate fi, așadar, considerată o reacție de apărare a organismului.

Febra poate fi cauzată de diverse afecțiuni, inclusiv infecții respiratorii, infecții ale tractului urinar, boli virale, inflamații, arsuri sau alte tulburări. Este important să menționați că febra în sine nu este o boală, ci mai degrabă un simptom al unei alte probleme de sănătate.

CITEȘTE ȘI: Cum să scazi febra fără medicamente: Remediile naturale care stimulează procesul natural de transpirație

Este recomandat să consultați un medic pentru evaluarea și tratamentul febrei, mai ales dacă persistă sau este însoțită de alte simptome severe.

Terapia cu ventilator care duce la reducerea febrei: Cum funcționează

Iată o recomandare pentru cei care suferă de răceală sau gripă: încercați terapia cu ventilator. Cu sezonul gripei în plină desfășurare, folosirea unui ventilator atunci când aveți febră ar putea fi remediul potrivit. Primul simptom al gripei tinde să fie febra, și pe măsură ce temperatura corpului crește, Dr. Unnati Desai, liderul național al serviciilor de medicină generală la Nuffield Health, recomandă terapia cu ventilator.

”Dacă aveți o temperatură foarte mare, trebuie să vă dezbrăcați și să porniți un ventilator, deoarece acesta va scădea temperatura corpului cât mai rapid posibil și vă va ajuta să vă simțiți mai bine. Poate că simțiți că este frig și vreți să vă înfășurați, dar acesta este unul dintre cele mai bune moduri de a scădea temperatura corpului.

Terapia cu ventilator este una dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face când vă simțiți rău”, a spus dr. Unnati Desai, potrivit Express.

Pastilele care trebuie luate când sunteți răcit

Dr. Desai a recomandat anterior să luați două pastile în momentul în care vă simțiți rău.

”Dacă simțiți că se apropie o răceală, paracetamolul și ibuprofenul ar trebui luate împreună, în formele lor generice (la dozele pentru adulți), în loc de o tabletă combinație, dacă nu aveți alergii. Acest lucru vă permite să vă asigurați că luați doza corectă pentru adulți la momentul potrivit și vă permite să decideți când să le luați

Majoritatea tabletelor de pe piață pentru răceală și gripă au mai puțin paracetamol și ibuprofen în ele, ceea ce ajută la scăderea temperaturilor”, a spus dr. Desai.

CITEȘTE ȘI: Explicația medicului: Ce înseamnă o răceală fără febră?

Cum să te recuperezi mai rapid

NHS recomandă următoarele lucruri pentru a vă ajuta să vă recuperați mai repede de gripă:

  • Odihnă și somn
  • Mențineți-vă cald
  • Luați paracetamol sau ibuprofen pentru a vă scădea temperatura și a trata durerile
  • Beți multă apă pentru a evita deshidratarea (urina ar trebui să fie ușor galbenă sau limpede)

”Nu luați paracetamol și remedii pentru gripă care conțin paracetamol în același timp, deoarece este ușor să luați mai mult decât doza recomandată. Dacă aveți dureri bruște în piept, aveți dificultăți în respirație sau începeți să tusiți mult sânge, sunați la 112 sau mergeți la urgențe”, mai recomandă medicii.

Comentarii: