SANATATE

Testul simplu care îți poate salva viața: Îți arată afecțiunea gravă de care ai putea suferi

australiannewsreview.com

Un test banal, pe care îl poți realiza cu ajutorul palmei ce implică degetul mare și palma, ar putea să îți ofere detalii semnificative despre o afecțiune medicală extrem de periculoasă, ce face anual milioane de victime.

Afecțiunea cunoscută sub numele de anevrism aortim, poate fi mortală, și de cele mai multe ori nu prezintă simptome.

Anevrismul de aorta (din greaca veche-aneurysma=dilatare) corespunde unei dilatari patologice a lumenului aortei incluzand unul sau mai multe segmente ale acesteia cu tendinta la expansiune si ruptura, conform Regina Maria. Un anevrism aortic reprezinta o zona slabita din interiorul aortei, vasul de sange principal care transporta sange catre corp. Atunci cand peretele aortei se slabeste, sangele care impinge in peretele vasului poate determina o dilatare a aortei, asemenea unui balon (anevrism).

CITEȘTE ȘI: Beneficiile uimitoare ale coriandrului: Cum protejează creierul, inima şi sistemul imunitar

Tipuri de anevrisme aortice

Tipurile de anevrisme aortice depind de localizarea acestora. In principal, exista doua astfel de localizari – in piept si in abdomen.

Dupa segmentul afectat putem avea anevrism de aorta toracica (dilatarea radacinii aortei, a aortei ascendente, a crosei aortei si a aortei toracice descendente) sau anevrism de aorta abdominala (dilatarea segmentului suprarenal sau/şi a celui infrarenal). Atunci cand dilatarea cuprinde atat aorta toracica, cat si pe cea abdominala, vorbim de anevrism de aorta toracoabdominal.

În cazul în care este identificat în timp util, anevrismul aortic poate fi ținut sub control și poate fi tratat cu ajutorul tratamentelor de specialitate. Din păcate, însă, cei mai mulți dintre oameni ajung prea târziu la medic.

„Cea mai mare problemă în boala anevrismului este recunoașterea indivizilor afectați din populația generală înainte de declanșarea lui”, a explicat dr. John A. Elefteriades, profesor de chirurgie la Yale, în Statele Unite. Acesta a declarat, de asemenea, că el și echipa sa au folosit un test simplu pentru a vedea dacă pacienții au un anevrism.

Mai exact, pentru a identifica dacă suferi de această afecțiune este nevoie să ții palma întinsă și să încerci să duci degetul mare de-a lungul palmei spre exterior. Dacă degetul mare trece dincolo de marginea palmei atunci este posibil să aveți un anevrism.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care conțin potasiu, mineralul care păstrează inima sănătoasă: Îți asigură doza zilnică

Cum explică cercetătorii? Ei bine, ei sunt de părere că a fi capabil să miști degetul mare in acest fel este un indiciu ca articulațiile sunt laxe. Acestea ar putea fi semne ale bolii țesutului conjunctiv în organism, inclusiv aorta.

Comentarii: