NUTRITIE

Toamna- anotimpul ciupercilor de pădure

În fiecare toamnă, iubitorii de ciuperci merg în pădure pentru a combina „utilul cu plăcutul”.

Odată cu plimbările în aer curat și admirarea culorilor strălucitoare de toamnă, este întotdeauna posibil să colectați o recoltă bună de diferite feluri de ciuperci.

Începând cu debutul căderii frunzelor apar ciupercile de toamnă, care sunt foarte apreciate pentru gustul lor atractiv și versatilitatea în gătit.

CITEȘTE ȘI: O adevărată comoară pentru sănătate: Vitaminele și mineralele care se găsesc în ciuperci

Toamna- anotimpul ciupercilor de pădure

Multe gospodine se aprovizionează întotdeauna cu conservarea delicioasă a acestor ciuperci pentru iarnă și, de asemenea, pregătesc diverse feluri de mâncare pentru micul dejun, prânz și cină.

Sortimente:

  • Agaricul de toamnă sau miere adevărată este cel mai faimos dintre toți reprezentanții de acest fel. Aceasta este o ciupercă comestibilă foarte gustoasă, care se pretează perfect la diferite procese de prelucrare: murarea, sărarea, congelarea, uscarea, prăjirea etc.
  • Bureții: Culoarea variază de la galben deschis la portocaliu, oferă un conținut ridicat de vitamina C. Pălăria este plată, cu margini ondulate, în ciupercile mature seamănă cu o pâlnie. Se simte neted cu solzi mici. Picior – gros, fără „fustă”, galben deschis.
  • Ciuperca slugă: Ciuperca se mai numește slugă datorită faptului că pălăria este acoperită cu mucus, culoarea este purpurie, roz sau maro. Plăcile se potrivesc pe picior, culoare – alb sau galben. Pe un picior albicios sau roz – un inel mucos. În centrul capacului este un tubercul mic. Dacă apăsați pe picior, se întunecă.
  • Chmpignon: Ciupercile de câmp și de pajiște se găsesc adesea în iarba rară ofilită de toamnă, în poieni sau pe câmpuri. Preferă iluminarea bună și solurile ușor acide. Pulpa acestei ciuperci este densă, cărnoasă și are un miros plăcut.

Toamna- anotimpul ciupercilor de pădure

Ciupercile de toamnă sunt numite și cânepă.

Acest lucru este logic, pentru că practic preferă să crească pe cioturi.

CITEȘTE ȘI: Motivele pentru care trebuie să consumi ciuperci: Protejează sănătatea fizică şi psihică

Trebuie remarcat faptul că culoarea corpului roditor va depinde de tipul de lemn pe care s-a așezat.

Deci, plopul, salcâmul sau dudul dau o nuanță galben-miere agaricului de miere, stejarului – nuanță maro, socului – gri închis și coniferelor – nuanță maro-roșu.

 

Comentarii: