LIFESTYLE

Toată lumea l-a lăudat pe Darren Cahill că Simona Halep e regină la Wimbledon! Dar iată povestea antrenorului discret care a știut că ea va fi campioana!

În urmă cu ceva timp, mai exact după ce Simona Halep nu și-a putut apăra titlul la Roland Garros, cineva spunea că ”se pregătește pentru Wimbledon”. Și nu oricum, ci pentru titlu. Nu am zâmbit indulgent cum au făcut-o, poate, unii. Și am așteptat. Același om își susținea ideea, cu argumente, și după ce competiția londoneză a început. Da, Simona joacă pentru titlu pe care-l poate câștiga, era convins Daniel Dobre, antrenorul cu care Halep a mai colaborat și în alte perioade.

În timp ce toate camerele tv îl căutau mereu în tribune pe Darren Cahill, feblețea declarată a româncei, Daniel Dobre, actualul antrenor al Simonei, era și el acolo, puțin în umbra australianului. E și firesc, într-un fel, dacă ne gândim că pentru a-l avea în staff-ul ei pe Cahill, sportiva noastră l-ar fi plătit undeva la un milion de euro pe an. Astăzi, jurnaliștii de la Digisport scriu că antrenorul federal care o pregătește pe Simona de câteva luni – din nou, după mai multe colaborări sporadice – primește undeva la 200 de mii de euro pe an.

Citește și: Când a devenit insultător degetul mijlociu. Scurtă istorie

I se spune ”Brică” și a fugit din țară imediat după Revoluție

Daniel Dobre a plâns ieri în lojă după ce Simona Halep a executat-o pe Serena Williams și a câștigat cel de-al doilea Grand Slem. ”Este mai emotiv!”, spunea, printre mulțumiri, proaspăta campioană, care a recunoscut că titlul ei aparține și echipei. Mai ales echipei.

Dobre a venit apoi la studioul Eurosport, la ”Game, Schet and Mats”. Puțin încurcat, dar cu un fair play remarcabil. N-a părut deranjat că chiar și aici, Darren Cahill părea să-i furat puțin din strălucirea momentului. Ba mai mult, chiar el a explicat ce înseamnă Darren pentru Halep.

Cei care-l știu pe ”Brică”, așa cum este poreclit tehnicianul de 51 de ani care a însoțit-o pe Simona inclusiv la acea victorie uluitoare în fața Serenei de la Turneul Campioanelor, cei care-l știu pe Dobre spun că e-n stare să lase tot și să vină atunci când cineva îl cheamă.

În 1989, Daniel Dobre era încă jucător de tenis în activitate, undeva între primii o mie jucători din circuit. Dar după Revoluție, a renunțat și a plecat în Turcia. Apoi a ajuns în Austria și și-a deschis o școală de tenis, împreună cu fostul antrenor al Simonei, Adrian Marcu, și cu Gunter Bosch, tehnician devenit celebru după ce l-a pregătit pe Boris Becker pentru primul titlu la Wimbledon.

Au plecat apoi în Germania să cucerească Berlinul. Au înființat o academie de tenis pe terenul unei garnizoane a lui Eric Honecker, fostul lider comunist al RDG, până în 1989. Ulterior, Dobre a fost atras înapoi în țară de Pescariu, care l-a numit coordonator peste antrenorii de la centrul lui sportiv, scriu jurnaliștii de la Libertatea. În anturajul Simonei Halep, Dobre a apărut prima dată în 2013, după ce amicul lui Adrian Marcu a devenit antrenorul fostului lider al clasamentului WTA.

Comentarii: