LIFESTYLE NUTRITIE

TOP greşeli capitale care îţi sabotează cura de slăbire

Foto: Pinterest/com

Mulți dintre noi am încercat regimuri de slăbit, în speranța unui rezultat rapid. Din păcate, nu toate dietele sunt utile, iar cele mai multe dintre ele pot duce la dezechilibre majore și la probleme de sănătate.

Potrivit studiilor, persoanele care mănâncă doar de câteva ori în timpul zilei au tendința de a adăuga câteva kilograme în plus. Astfel, săritul peste mese nu este un mod bun de a pierde în greutate. Mănâncă puțin și des de-a lungul unei zile, așa îți vei controla apetitul.

Mâncatul după ora 18.00

Dacă simți că îți este foame, poți să mănânci. Chiar și nutriținiștii au dat undă verde mâncatului după ora 18:00. Nu contează ora, dar ce și cât mănânci.

Dacă îți este foame, este indicat să mănânci cu 3-4 ore înainte de culcare, potrivit clicksanatate.ro.

CITEȘTE ȘI: Dintre minunile naturii: Fructul care previne diabetul şi menţine silueta

Detoxificarea nu este o cură de slăbire

Chiar dacă a devenit o modă, detoxificarea nu este o cură de slăbire. Înseamnă, de fapt, eliminarea și neutralizarea toxinelor din organism, printr-un regim de scurtă durată. Detoxificarea se face de 2 ori pe an, primăvara și toamna, deoarece în această perioadă metabolismul se schimbă radical.

Lichidele băute în exces îți pot dăuna

Pentru curățarea colonului este important să stai departe de mâncărurile procesate. Astfel, cel mai indicat lucru pe care poți să-l faci e să bei multă apă sau suc din fructe și legume. Totuși, vei reveni la greutatea pierdută de îndată ce vei începe să mănânci.

Dacă bei mai multă apă pe zi nu topești neapărat grăsimile. Din contra, îți poți face mai mult rău, pentru că apa în exces afectează echilibrul electrolitic al corpului.

CITEȘTE ȘI: TOP fructe potrivite pentru diabetici

Bine de știut!

Consumul de carne roșie, în cantități mici, poate fi inclus într-o dietă sănătoasă. Acest aliment conţine proteine, fier, vitaminele D şi B, protejează inima și scade colesterolul rău.

Comentarii: