REVIEW

Tot ce trebuie să știi despre simbolurile WILD la jocurile de păcănele

Simbolul Wild este foarte iubit de pasionații de sloturi, pentru că îi ajută să obțină câștiguri mai dese. Numit și „joker”, Wild-ul substituie orice pictogramă atunci când poate forma o combinație care plătește, cu excepția pictogramelor Scatter, Free Spins sau Bonus. Uneori, același simbol joacă și rol de Wild, și rol de Scatter.

De exemplu, dacă pe primele două role ale unui slot, pe primul rând, se opresc pepeni, atunci un Wild aterizat pe același rând al celei de-a treia role va face ca jucătorul să obțină câștigul aferent unei linii cu trei pepeni. În cazul în care Wild-ul se poate extinde pe toată rola, nici nu este nevoie ca el să se oprească pe primul rând, ci este suficient să apară pe oricare poziție pe coloana a treia.

În cazul în care slotul este cu 243 de linii de plată, trebuie doar ca cele două pictograme „pepene” și Wild-ul să se afle pe role adiacente, de la cea mai din stânga coloană spre dreapta. Este posibil ca simbolul special să aibă doar rolul de a substitui alte simboluri, dar se poate și ca el să aibă valoare de sine stătătoare. Astfel, trei simboluri joker pe o linie de plată pot aduce un anumit câștig.

Simbolul Wild are și rol de multiplicator în unele jocuri, dublând câștigul combinației pe care o formează. Revenind la exemplul de mai sus, dacă o linie de trei pepeni plătește de trei ori miza, e posibil ca doi pepeni și un Wild să plătească de șase ori miza.

În păcănelele oferite de cazinourile online licențiate vei întâlni mai multe tipuri de simboluri Wild. Am amintit deja despre cele expandabile și despre cele cu multiplicatori. Iată și alte forme în care apare acest simbol special:

Stacked – sunt Wild-urile stivuite care apar în jocul de bază. Nu este nevoie ca jokerul să fie implicat într-o combinație câștigătoare pentru a umple rola, ci ocupă mai multe poziții încă de la început;

Walking – o dată apărut pe ecran, se deplasează câte o rolă de la dreapta la stânga sau de la stânga la dreapta, în rotiri consecutive, până când ies de pe grilă sau, după caz, până când nu se mai obține câștig. Unele jocuri au și Wild care se deplasează spre dreapta, și Wild care se deplasează spre stânga. Dacă ele sunt pe același rând și se întâlnesc, atunci se declanșează o funcție bonus.

Sticky – Wild-ul rămâne pe poziția sa până când o anumită secvență se încheie. E posibil ca pe parcursul rotirii pe ecran să apară și alte simboluri Scatter.

Random – în timpul funcțiilor speciale, sunt plasate mai multe simboluri Wild pe grilă, pe poziții întâmplătoare. Sunt și secvențe în care un număr de pictograme joker își schimbă pozițiile de la o rotire la alta, existând posibilitatea de a se grupa pe primele role.

„Rachetă” – simbolul Wild se deplasează de la o poziție la alta și transformă în pictograme de același fel toate simbolurile întâlnite pe traseu.

Funcțiile îndeplinite de simbolul Wild într-un anumit slot sunt aceleași fie că joci acel slot pe bani reali, fie că intri pe un site cu sloturi ca la aparate gratis, pentru varianta demo.

E greu de spus care tip de Wild este cel mai profitabil. În general, producătorii compensează forța unui joker cu frecvența aparițiilor pe rolă. Un Wild care ocupă o singură poziție nu este atât de atrăgător precum unul „plimbător”, dar cu siguranță se va opri mai des pe ecran. Alege păcănelele care te distrează cel mai mult și nu exagera cu jocurile de noroc.

Comentarii: