REVIEW

Toţi şoferii trebuie să ştie: Paşii prin care devii un expert în parcarea laterală

autoblog.md

Parcarea laterală este o adevărată piatră a lui Sisif pentru unii conducători auto. Cu toate acestea, instructorii spun că, dacă șoferii urmează anumiți pași, nu au cum să dea greș. În continuare, să vedem exact care sunt aceștia.

Parcarea laterală, în opt pași simpli

1) Găsește un loc de parcare potrivit – orientează-te astfel încât acesta să fie cu cel puțin o jumătate de metru mai lung decât mașina ta, recomandă auto-build.ro.

2) Oprește lângă mașina din fața locului în care vrei să parchezi, în paralel cu aceasta, la o distanță de aproximativ un metru.

CITEȘTE ȘI: NU ignora aceste sunete la maşină! Sunt semnele că trebuie să mergi urgent la service

3) Rotește volanul dreapta total în timp ce ții mașina pe loc.

4) În acest moment, parcarea laterală devine puțin mai complicată – cel puțin, în teorie. Mișcă mașina încet în marșarier. Când colțul din spate stânga al mașinii în spatele căreia trebuie să parchezi dispare din câmpul vizual oferit de lunetă și apare în geamul lateral, oprește. Rotește volanul stânga și continuă parcarea.

5) Uită-te în dreapta (poți ține în același timp mâna pe tetiera scaunului din dreapta ta) și continuă în marșarier până când vezi în geamul din spate-dreapta al mașinii portbagajul și stopurile automobilului parcat în spate.

6) Uită-te în oglinda din stânga, iar când vezi ambele faruri ale mașinii parcate în spatele tău, oprește.

7) Rotește volanul ușor înspre poziția centrală si mișcă ușor masina înapoi.

8) Poți ajusta poziția mașinii, deplasându-te ușor înainte sau înapoi, pentru a lăsa spațiu suficient față de cele două autoturisme între care ai realizat parcarea laterală.

CITEȘTE ȘI: Specialiştii vin cu explicaţiile complete: De ce avem rău de maşină

Dacă vreuna dintre etape nu îți este suficient de clară, acest tutorial video ar trebui să te lămurească pe deplin:

Comentarii: