SANATATE

Totul despre BORȘUL MAGIC care face ravagii pe Internet

Un preparat probiotic cu proprietăți de stimulare a sistemului digestiv este Rejuvelac, băutura naturală ce face furori în Spania,recomandată în toate curele de detoxifiere.

Rejuvelac-ul este o băutură fermentată ce conține bacterii benefice și care se poate prepara folosind orice boabe tari încolțite, inclusiv grâu, secară,quinoa sau hriscă. Se folosesc doar boabe, nu fulgi din simplul motiv că fulgii nu pot încolți! De asemenea, trebuie să vă asigurați că boabele nu au suferit niciun fel de tratament, fie fizic, inclusiv termic, fie chimic pentru că, la fel, e posibil să nu încolțească.

Rejuvelac se poate consuma ca atare sau se poate încorpora în alte rețete, precum brânza din nuci sau semințe ori ca bază lichidă pentru diverse sucuri.

Ingredientele necesare (4 porții):

2 cești de secară/grâu/hriscă/quinoa
6 cești de apă

Mod de preparare:

Puneți boabele de cereale laînmuiat în apă și lăsați-le să încolțească timp de 24-48 ore, în funcție de temperatura din cameră. (Verificați periodic să nu se altereze.)

Scurgeți și clătiți semințele. Mutați-le într-un borcan de 2 litri și adăugați apa. Prindeți un tifon peste gura borcanului, preferabil cu un elastic. Lăsați borcanul să stea două zile la temperatura camerei.

Turnati Rejuvelac-ul într-un borcan nou, strecurându-l pentru a separa lichidul de cereale. Se poate păstra la frigider pentru 2-3 zile, însă, pentru efecte maxime, de preferat ar fi să fie consumat în 24 de ore.

În mod normal, Rejuvelac-ul are gust usor acidulat, situat undeva între limonadă și borșul de casă. Nu consumați Rejuvelac care are mucegai pe semințe sau al carui gust/miros este neplăcut; înseamnă că prepararea lui nu a fost corectă, cel mai probabil din cauza factorilor ambientali.

Băutura conține întreg conținutul nutrițional al bobului din care este făcută, plus „aditivii” naturali folosiți pentru a îmbunătăți aroma dacă doriți, cum ar fi sucul de sfeclă, de lămâie sau miere. Ca atare, nutrientii pot varia, dar în general, Rejuvelac-ul este bogat în carbohidrați, fosfați, enzime digestive,precum și în probiotice ca Lactobacillus si Aspergillus. În ceea ce priveste vitaminele, Rejuvelac-ul conține de obicei întregul complex B, precum si vitaminele C, E si K.

Foto: greensandra.com

Comentarii: