REVIEW

Tradiții în prima zi de Crăciun: Ce e bine să mănânci și pe cine să NU primești în casă

cuvantul-ortodox.ro

Craciunul este una dintre cele mai importante sarbatori ale crestin ortodocsilor. Nasterea Domnului este o sarbatoare plina de semnificatii, dar si obiceiuri si traditii.

La masa de Craciun este de bun augur sa ascultam colinde, cantece ritualice de belsug, de rodire a ogoarelor si de armonie in relatiile interumane.

Sa mancam peste la micul dejun pentru a fi sprinteni tot anul

Pentru ca sporul casei sa nu se risipeasca, negustorii si oamenii de afaceri implinesc un ritual: din ziua de Craciun ei incep sa noteze intr-un caiet seria banilor cheltuiti in fiecare zi, potrivit acasa.ro. In timp, s-a constatat ca prin acest obicei, gospodarul nu mai face cheltuieli neprogramate si paguba fuge din caminul sau.

CITEȘTE ȘI: Ştiaţi că de Crăciun, oamenii sunt foarte superstiţioşi? Iată câteva dintre tradiţiile populare

Floarea Craciunului

Potrivit traditiei, astazi este bine sa ne impodobim locuinta cu flori rosii (Floarea Craciunului si Cactusul de Craciun) si coronite din ramuri de brad. Aceste vegetale de culoare rosie si verde inspira membrilor familiei ganduri bune, armonie si pastreaza sentimentele de dragoste in familia noastra.

Prima persoana care ne calca pragul trebuie sa fie un barbat brunet

Acest oaspete aduce norocul in casa si in viata noastra. Traditiile stramosesti ne invata sa evitam sa primim in casa noastra un barbat roscat pentru ca tot anul ne vom confrunta cu necazuri cauzate de intrigi si de abuzuri de tot felul.

Cununa de vasc, un mar si dusul de dimineata

Ca sa atragi bunastarea, norocul si sanatatea, trebuie sa faci in asa fel incat sa nu-ti lipseasca din casa frumoasa Craciunita si cununa de vasc. Mananca macar un mar in prima zi de Craciun, ca sa ai parte de sanatate tot anul viitor. Ca sa ai trupul placut mirositor in anul ce va sa vina, fa-ti baie in prima zi de Craciun.

CITESTE SI: Mai mult decât o simplă tradiție – Medicii dezvăluie efectele vindecătoare ale plantei care aduce noroc de Crăciun

Atentie!

Nu e bine sa faci acelasi lucru si pe 1 ianuarie. Ai grija sa pui pleava de grau sub fata de masa, la ospat, pentru belsug si sporul casei.

Ca sa tii departe deochiul, farmecele si rautatile, pune pe cele patru colturi ale mesei usturoi si mac. Nu te supara daca, din greseala, rastorni o cutie cu chibrituri, daca versi vin pe masa, daca iti tiuie urechea, de Craciun, caci toate sunt semne de noroc. E bine sa faci o pomana pentru amarati, ca sa ai parte de bogatie.

Comentarii: