LIFESTYLE

Tragedia de la Colectiv i-a schimbat viața!

Cristiana Oprea, una dintre cele mai bune femei pilot de raliuri din România are o poveste impresionantă. În urmă cu șase ani (30 octombrie 2015) ar fi putut fi în clubul în care, din cauza unui incendiu și-au pierdut viața 27 de tineri, unul dintre ei, chiar basistul trupei care concerta acolo și care îi era profesor la Facultatea de Urbanism. Ulterior, numărul victimelor a ajuns la 65.

După tragedie, tânăra a renunțat să profeseze în domeniul în care era specializată și a luat-o de la zero în Motorsport. Acum concurează în Campionatul European de Raliuri, iar visul ei este să ajungă în cel mondial.

„The day we give in is the day we die” sunt versurile care amintesc de tragedia de la Colectiv, de la care mâine se împlinesc 6 ani.

Aceste versuri stau la loc de cinste pe capota mașinii de concurs a Cristianei Oprea, una dintre cele mai bune femei pilot de raliuri din România.

„Am versurile unui cântec semnat Goodbye to Gravity în memoria celor pe care i-am pierdut la Colectiv, pentru că eu ar fi trebuit să fiu acolo în seara aceea. Și este un moment care mi-a schimbat viața și mi-am dat seama că trebuie să găsesc ceea ce îmi place cu adevărat să fac”, spune prima femeie pilot care a concurat în Campionatul European de Raliuri.

CITEȘTE ȘI: 12 etape care preced sindromul burnout. Vezi în ce stadiu te afli

Vrea să mai bifeze o premieră

O persoană dragă ei și-a pierdut viața în incendiul de la Colectiv. „Basistul trupei, Mihai Alexandru, mi-a fost profesor și urma să-mi fie mentor în urbanism, domeniul la care am renunțat”, mărturisește Cristiana.

Absolventă a Facultăților de Arhitectură și Urbanism, după momentul Colectiv, Cristiana a renunțat la tot și a luat-o de la zero în Motorsport.

 „E unul din momentele decisive care au stat la baza acestei schimbări de la arhitectură la motorsport” , spune pilotul. Tânara are și un vis pe care vrea să și-l împlinească.

 „Îmi doresc să devin prima româncă pilot care va concura în Campionatul Mondial de Raliuri”, anunță Cristiana Oprea.

Comentarii: