LIFESTYLE SANATATE

Tratamentul pentru cancer al prințesei Kate: Ce este chimioterapia preventivă?

entertainmentdaily.com

Tratamentul pentru cancer al prințesei Kate: Ce este chimioterapia preventivă? Prințesa de Wales a anunțat că urmează o chimioterapie preventivă, după ce a fost diagnosticată cu cancer în urma unei operații abdominale.

 

Palatul a dezvăluit că Prințesa de Wales a fost diagnosticată cu cancer la începutul acestui an și că acum face chimioterapie preventivă.

CITEȘTE ȘI: Neurochirurgul Vlad Ciurea explică: De ce ajung oamenii să facă cancer

Prințesa Kate a suferit o intervenție chirurgicală abdominală în ianuarie și a stat în spital timp de două săptămâni. La momentul respectiv, se credea că afecțiunea nu era canceroasă, dar testele postoperatorii au constatat prezența cancerului.

De atunci, ea se recuperează la Sandringham și Windsor pe un traseu de recuperare, după ce a început un tratament de chimioterapie preventivă.

Prințesa a declarat că are o stare de spirit bună și că este concentrată pe recuperarea sa.

Kate a adăugat că este extrem de recunoscătoare echipei medicale pentru îngrijirea pe care i-o acordă și că acum are nevoie de timp, spațiu și intimitate pentru a-și finaliza tratamentul și a se recupera complet.

Ce este chimioterapia preventivă?

Cancer Research UK a descris utilizarea chimioterapiei după o intervenție chirurgicală ca fiind menită să reducă riscul de reapariție a cancerului în viitor, relatează express.co.uk. Acest lucru se numește tratament adjuvant.

Organizația caritabilă a spus că chimioterapia circulă în tot corpul, ucigând celulele canceroase care se desprind de o tumoare înainte de operație și se deplasează în alte părți ale corpului.

Celulele se pot stabili în alte părți ale corpului și se pot dezvolta în noi tumori. Acestea se numesc cancere secundare sau metastaze.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul cu proprietăți anticancer: Poate reduce inflamația și să aibă grijă de articulații

Medicii pot sugera chimioterapie dacă există o șansă ca cancerul să se fi răspândit deja sau să se răspândească în viitor.

Terapia adjuvantă poate include, de asemenea, radioterapie, hormonoterapie, terapie țintită sau terapie biologică, potrivit Institutului Național de Cancer (SUA).

Comentarii: