REVIEW

Trucul care te scapă de o ‘întâlnire’ neplăcută: Cum să-ţi dai seama dacă cireşele au viermi

Cireşele sunt fructele regină ale începutului de vară, devenind aproape un simbol al sezonului cald. Dincolo de gustul plăcut de dulce-acrişor, ele sunt un bogate în vitamine, minerale şi compuşi naturali cu beneficii asupra sănătăţii. Mulţi oameni evită însă să le consume pentru că ar putea avea viermi.

Cireşele bune de consum au o culoare roşie strălucitoare sau purpurie. Cu cât ele sunt mai închise la culoare, cu atât sunt mai coapte şi vor avea un gust mai dulce. În general, dacă fructele sunt prea coapte, sunt şanse mai mari ca ele să aibă viermi.

Viermii apar după ce o muscă îşi depune ouăle pe fructe, iar atunci când viermii ies din ou, aceştia se hrănesc cu pulpa cireşelor.

De aceea, cireşele din luna mai sau de la începutul lunii iunie nu prea au viermi. Ouăle nu au avut timp să eclozeze şi nu pot fi vizibile pentru că sunt foarte mici, potrivit csid.ro. Pe măsură ce trece timpul, cireşele cu viermi ar putea fi mai des întâlnire.

Nu doar trecerea timpului este un indicator pentru prezenţa viermilor în delicioasele fructe.

CITEȘTE ȘI: Cozile de cireșe NU trebuie aruncate! Vindecă infecțiile urinare și ajută în lupta cu alergiile

Cum arată, de obicei, cireşele cu viermi

Cireşele care au găuri, nu au o formă netedă sau au urme de mucegai au mai multe şanse să aibă viermi. Codiţele cireşelor trebuie să fie verzi.

De asemenea, cireşele putrede ar trebui evitate.

Oricâtă atenţie vom acorda însă aspectului exterior al cireşelor, încă este posibil ca acestea să aibă viermi. Specialiştii spun însă că aceştia nu reprezintă un risc asupra sănătăţii omului.

CITEȘTE ȘI: Dieta cu cireșe. Slăbești ușor 3-4 kg și îți detoxifici organismul

Cireşele pot fi consumate crude sau pot fi, de asemenea, folosite într-o varietate de reţete, cum ar fi prăjiturile, torturile, dulceţurile şi plăcintele. Sunt un adaos minunat alături de un castron de iaurt sau cereale pentru micul dejun, dar nu mulţi ştiu că acest fruct delicios are numeroase beneficiii pentru sănătatea noastră

Comentarii: