REVIEW

Trucul ingenios pentru a îndepărta mirosul urât de transpirație din încălțări

wikihow.com

Trucul ingenios pentru a îndepărta mirosul urât de transpirație din încălțări. Transpirația eliberată în mod inevitabil de pielea umană (inclusiv de cea a picioarelor) este un produs final al metabolismului și este o soluție apoasă de diverse săruri, minerale și oligoelemente, precum și de acid lactic și uree.

Este un lichid apos inodor până în momentul în care, sub influența bacteriilor care se înmulțesc rapid (favorizate de un mediu cald și umed în pantofi ), apare mirosul neplăcut.

Pentru a elimina acest miros respingător, în primul rând, bacteriile trebuie spălate cu săpun și apoi picioarele trebuie să fie bine uscate, iar în al doilea rând, trebuie creat în pantofi un mediu nefavorabil dezvoltării bacteriilor, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Schimbare bruscă a mirosului corporal poate fi un semn al unei afecțiuni grave – Când trebuie să mergi la doctor

Trebuie remarcat faptul că picioarele trebuie spălate cât mai des în timpul zilei pentru a elimina bacteriile, dar nu și secrețiile protectoare de pe piele. Dacă, totuși, pielea picioarelor este excesiv de uscată și crăpată, frecvența spălării trebuie redusă.

Pudră pentru exces de transpirație

În caz de transpirație excesivă a picioarelor, este bine să le presărați cu pudră, care are un efect absorbant în ceea ce privește umiditatea.

Un alt mijloc eficient este folosirea deodorantelor antiperspirante, ale căror proprietăți antibacteriene au un efect de distrugere a bacteriilor și elimină mirosurile neplăcute, dar fără a opri procesul de transpirație.

Dacă pantofii au mirosit, nu are rost să îi spălați iar și iar și cu atât mai puțin să îi aruncați, mai ales dacă sunt confortabili la purtare. Cu toate acestea, se recomandă ca adidașii și alți pantofi din material lavabil să fie spălați mai des și să nu fie lăsați să se usuce în uscător.

Trucul ingenios pentru a îndepărta mirosul urât – amestec din mălai, praf de copt și apă minerală

Punerea unui amestec din mălai, praf de copt și apă minerală în șosete de bumbac este surprinzător de eficientă, apoi îndesați șosetele umplute în pantofii care miros urât și lăsați-le pentru o vreme – dimineața pantofii vor mirosi ca noi.

Trucul ingenios pentru a îndepărta mirosul urât – Bicarbonat de sodiu

Alternativ, presărați bicarbonat de sodiu în interiorul pantofilor și lăsați-l peste noapte. Dimineața, pantofii sunt scuturați, periați de praf și nu va mai fi nici vorbă de miros.

Trucul ingenios pentru a îndepărta mirosul urât – amestec din spirt, apă și ulei esențial de lămâie

O reîmprospătare suplimentară va fi dată pantofilor dacă sunt stropiți cu un spray care conține un amestec din spirt, apă și câteva picături de ulei esențial de lămâie (sau de portocală), după care sunt lăsați să se usuce într-un loc aerisit.

În acest sens funcționează și amidonul de porumb, care, presărat în interiorul pantofilor, acționează ca un excelent absorbant de umiditate și astfel picioarele rămân practic uscate pe toată durata unei lungi zile de lucru.

Există, de asemenea, un efect pozitiv dacă, înainte de a îmbrăca șosetele și pantofii, aceștia sunt presărați cu puțin bicarbonat de sodiu.

Alegerea pantofilor potriviți în funcție de anotimp este de o importanță capitală. De la începutul primăverii până toamna târziu, se recomandă să se poarte pantofi de tip „deschis”, deoarece astfel se asigură o circulație suficientă a aerului pentru a limita semnificativ transpirația și, în consecință, reproducerea microorganismelor care provoacă răspândirea mirosurilor neplăcute.

Pe vreme ploioasă și/sau rece, trebuie purtați pantofi închiși, dar cei confecționați din materiale de calitate care nu rețin umezeala.

CITEȘTE ȘI: Trucuri utile zi de zi: Cum scapi fără apă de mirosurile neplăcute din haine și pantofi

În ceea ce privește ciorapii, aceștia trebuie să fie confecționați din material „respirabil”, de calitate: bumbac, lână sau poliacrilic, iar alegerea trebuie să fie individuală, în funcție de efectul cel mai bun observat. Dacă este posibil, se recomandă ca șosetele să fie schimbate de două ori pe zi, iar aceleași șosete să nu fie purtate mai mult de două zile la rând.

Comentarii: