SANATATE

Trucuri anti-stres: 13 activităţi care calmează şi alungă anxietatea

newstatesman.com

Stresul și anxietatea sunt bolile secolului, din cauza turnurii pe care a luat-o viața modernă și oamenii încearcă să găsească mereu remedii pentru ele.

Iată câteva lucruri simple și ușor de aplicat, care te vor ajuta să scapi de stres și anxietate cât ai clipi.

1. Mănâncă

Cel mai simplu mod de scăpa de stres și anxietate este să mănânci morcovi, ciocolată, pește, nuci, iaurt și să bei ceai și lapte. În plus, fructele conțin vitamina C și antioxidanți puternici, deci este bine să incluzi în meniul tău și portocale, grapefruit și lămâi, potrivit feminis.ro.

2. Scrie

Notează-ți undeva tot ceea ce simți, deoarece astfel dai un nume sentimentelor tale și te relaxezi. În acest fel vei reuși ca data viitoare când te întâlnești cu o situație să o ocolești, pentru a-ți păstra calmul.

CITEȘTE ȘI: Cortizolul, ”dușmanul” siluetei! Adevărul despre mâncatul pe fond nervos, cum vă influențează ”hormonul stresului” viața

3. Dormi

Cel mai eficient mod de a scăpa de stres și anxietate este totuși să dormi, pentru că atunci se restartează toate funcțiile organismului și te trezești astfel mai bine dispusă.

4. Fără cofeină

Dacă după ce bei cafea observi că ești mai agitată, atunci este momentul potrivit să renunți la ea. Depinde în funcție de fiecare persoană cum reacționează la consumul de cafea, dar în general, cofeina provoacă stres, anxietate și declanșează atacuri de panică.

5. Sport

Niciodată nu poți nega beneficiile exercițiilor fizice, dar poți face plimbări îndelungate și mișcări continue pentru a te destresa. Alte activități benefice în acest caz sunt dansul, înotul și mersul pe bicicletă.

6. Petrece timp cu prieteni și familia

Singurătatea este unul dintre motivele principale ale stresului, deci e mai bine să petreci un timp alături de cei dragi, dacă vrei să-ți fie mai bine. Ei reprezintă cel mai bun sprijin și compania lor te ajută să te reîntorci la perioadele fericite din viața ta.

7. Muzică

De secole întregi, muzica este considerat un remediu la proasta dispoziție, deoarece acordurile lente îți calmează mintea și te ajută să scapi de anxietate. De aceea s-au realizat chiar și colecțiile de sunete din natură, care te introduc într-o stare de meditație pe acorduri muzicale.

8. Mestecă gumă

Cercetările arată că mestecatul gumei reduce anxietatea, iar mirosul și gustul ei contribuie la instalarea relaxării.

9. Yoga

Yoga este o combinație între meditație, sport și tehnici de respirație și toate acestea îți aduc multe beneficii spirituale și fizice. O poți practica acasă, după anumite DVD-uri sau filmări de pe YouTube, dar cel mai bine, măcar la început, este să te înscrii la un curs autorizat.

CITEȘTE ȘI: Cel mai puternic somnifer natural: Alungă stresul și te relaxează total

10. Râzi

Ușor de zis greu de făcut, dar studiile au demonstrat că zâmbetul te ajută să scapi de stres, așa că uită-te la un filmuleț amuzant și petrece mai mult timp alături de oameni care te fac să râzi.

11. Joacă-te

Poați alege o jucărie de copii mici, dar și o bilă antistres, important este să-ți folosești mâinile, pentru a face mișcări ce îmbunătățesc presiunea sângelui și contribuie astfel la oxigenarea creierului.

12. Aromaterapie

Toată lumea iubește mirosurile plăcute, dar trebuie să găsești acea aromă care te face pe tine să fii mai calmă și plină de energie. Cele mai multe studii pun accentul pe levănțică, santal și trandafiri, acestea fiind cele care fac nivelul de hormoni ai stresului să scadă cel mai repede. În acest sens poți folosi lumânări parfumate, odorizante de cameră și parfumuri.

13. Citește

Pe lângă faptul că îți îmbogățește vocabularul, cititul te și relaxează, însă poți scăpa de stres și dacă citești o revistă sau un ziar, nu trebuie neapărat să fie un roman.

Comentarii: