NUTRITIE

Trucuri în bucătărie: Cum să faci un piure cremos și gustos – Contează cartofii pe care îi alegi

onionringsandthings.com

Piureul de cartofi se prepară ușor și nu ai nevoie de multe ingrediente, însă este important să ții cont de câteva sfaturi.

Spre exemplu, primul pas pentru a obține un piure delicios este să-l prepari dintr-un singur fel de cartofi, ori albi, ori roz. Fiecare sortiment are o cantitate diferită de apă şi amidon. Acesta din urmă absoarbe smântâna şi untul şi dă cartofilor o textură pufoasă şi moale.

CITEȘTE ȘI: Nutriționiștii recomandă: De ce să mănânci cartofi în fiecare zi – Are de a face cu glicemia

Dacă însă pui la mâncare doar cartofi săpunari, obţii piure lipicios şi apos. Cu alte cuvinte, trebuie amestecaţi cartofii, pentru a obţine o textură bună.

Nu uita, de asemenea, să fierbi cartofii la foc potrivit spre mic, pentru a fierbe uniform, iar în apa în care îi fierbi adaugă puțină sare, recomandă feminis.ro.

CITEȘTE ȘI: De ce să consumi un pahar de suc de cartofi pe zi: Conține fier, zinc și vitamina C – Cum îl prepari pentru a avea un gust bun

De asemenea, trebuie să știi că laptele adăugat în piure trebuie să fie întotdeauna cald. Unul, în schimb, trebuie să fie rece, întrucât atunci se încorporează uniform în lapte.

Comentarii: