REVIEW

Trucuri în gospodărie: Cum să cureți geamul de la ușa cuptorului, chiar și în interior, pentru ca acesta să arate ca nou

Curățarea sticlelor ușii cuptorului nu este un lucru ușor, iar curățarea spațiilor dintre sticle este și mai dificilă! Astăzi vă povestim cum puteți face acest lucru simplu și rapid.

Când cuptorul devine murdar, avem încredere în metoda noastră preferată de curățare pe parcursul nopții. Magia ei funcționează de fiecare dată și nu mai avem nevoie de altă metodă, pentru ca cuptorul să rămână curat.

Dar ce e de făcut, când însăși cuptorul este curat, iar sticla ușii rămâne murdară?

AVEȚI NEVOIE DE:

  • recipient cu pulverizator;
  • oțet alb;
  • soluție de spălat vasele;
  • prosoape de bucătărie;
  • cârpă;
  • sârmă;
  • elastic.
retete-usoare.info

PAȘI DE URMAT:

1. Umpleți recipientul cu oțet și soluție de spălat vasele în proporții de 1:1. Folosiți soluția obținută și câteva prosoape de bucătărie, ca să curățați suprafața exterioară a sticlelor ușii, recomandă retete-usoare.info.

retete-usoare.info

CITEȘTE ȘI: Marele secret din bucătărie: Cum să cureți aragazul fără niciun fel de detergent

2. Apoi deschideți ușa cuptorului și stropiți din abundență cealaltă parte cu soluție de oțet. Umeziți cârpa și ștergeți sticla. Lăsați soluția să acționeze preț de câteva minute, apoi îndepărtați murdăria și resturile de soluție cu un prosop de bucătărie.

retete-usoare.info

3. După ce sticla cuptorului este curată atât la exterior, cât și în interior, tot ce vă rămâne este spațiul dintre ele! Îl curățați cu ajutorul sârmei, introducând-o prin găurile înguste în partea inferioară a ușii.

Pentru un acces mai ușor la aceste găuri, trebuie să scoateți sertarul de sub cuptor. Aspirați locul de sub sertar. Se prea poate să fie foarte prăfuit.

retete-usoare.info

După ce scoateți sertarul, înfășurați sârma cu câteva prosoape de bucătărie și fixați-le cu un elastic.

retete-usoare.info

Stropiți prosopul de bucătărie cu soluție de oțet, introduceți cu grijă instrumentul de curățat prin găurile ușii cuptorului și folosiți-l pentru curățarea părții interioare a sticlei (la început ar putea fi dificil, dar veți reuși!).

retete-usoare.info

CITEȘTE ȘI: Trucuri în gospodărie: Soluția care te ajută să cureți obiectele de argint ca un profesionist

Dacă e nevoie, repetați procedura cu un prosop uscat de bucătărie, ca să uscați și să lustruiți partea interioară a sticlei. Totul e gata!

retete-usoare.info

Ce faceți dacă ușa cuptorului nu are găuri?

Dacă nu găsiți găuri de acces în partea de jos a ușii cuptorului, nu vă faceți griji! Puteți curăța spațiul dintre sticle, însă veți avea nevoie de o șurubelniță.

Consultați ghidul utilizatorului pentru cuptorul dumneavoastră pentru a afla cum să deschideți panourile de sticlă și să curățați partea interioară. De asemenea, puteți consulta versiunea online.

Comentarii: