MOMS

Trucuri pentru ‘meseria’ de părinte: Serile, deosebit de importante în relaţia cu copiii

babble.com

Încercarea de a adormi copilul poate fi una din cele mai dificile sarcini ale părinţilor, însă specialiştii susţin că timpul dinaintea somnului este extrem de preţios pentru dezvoltarea relaţiei părinte – copil.

Obţinerea copilului să urmeze un program constant înainte de somn este, fără îndoială, una dintre cele mai dificile sarcini ale părinţilor. Copiii cresc şi se schimbă, iar obiceiurile lor dinainte de somn se adaptează intereselor specific vârstei, scrie romper.com

Timpul dinaintea somnului este extrem de important pentru dezvoltarea relaţiei părinte – copil, spun specialiştii. Pentru a-ţi ajuta copilul să adopte o rutină sănătoasă înainte de somn, specialiştii recomandă câteva tehnici:

CITEȘTE ȘI: Dovedit ştiinţific: De ce e bine ca părinţii să le cânte copiilor. Efect extraordinar asupra creierului

Stabiliţi împreună ce vreţi să faceţi înainte de culcare

Copiii pot ajuta la alegerea activităţilor dinainte de culcare. Fie că vreţi să citiţi, să povestiţi ce s-a întâmplat peste zi sau pur si simplu să vă ţineţi în braţe până cel mic adoarme, este important să decideţi împreună acest lucru.

Informaţia înseamnă putere

Părinţii trebuie să se asigure că ştiu de cât somn are nevoie copilul, în funcţie de vârsta lui. Un copil lipsit de somn poate avea probleme de temperament, devenind greu de controlat. Înarmaţi-vă cu informaţii despre cât de mult somn are nevoie de copilul şi lucrurile vor deveni mult mai uşor de controlat.

Încrederea în sine este vitală

Consolidarea încrederii este strategia-cheie pe care părinţii ar trebui să o folosească în creşterea copilului. Serile petrecute împreună sunt minunate, însă cei mici trebuie să fie învăţaţi că este în regulă să adormi singur, că trebuie să înveţe să funcţioneze autonom.

CITEȘTE ȘI: Ce ne spun DESENELE copilului și cum le interpretăm

Timpul dinainte de culcare, perfect pentru descărcarea emoţiilor de peste zi

Când copiii au timp să se descarce de emoţiile acumulate peste zi, somnul lor va avea o altă calitate. Începeţi prin lectură, muzică relaxantă, conectaţi-vă cu ei şi ajutaţi-i să înţeleagă experienţele de peste zi. Permiţându-le să-şi ia timpul de care au nevoie, copiii fac cu greu faţă frustrărilor.

Comentarii: