NUTRITIE

Trucuri și sfaturi pentru baterea albușurilor spumă

Multe rețete de dulciuri cu lingurița cer ca operațiune preliminară să batem albușurile spumă.

Iată cum să procedați pentru a obține un rezultat impecabil.

CITEȘTE ȘI: Cel mai răcoritor desert de vară- Pavlova

Trucuri și sfaturi pentru baterea albușurilor spumă

Controlați ca recipientul în care bateți albușurile să fie foarte curat și uscat.

Apoi separați cu grijă albușurile de gălbenușuri.

Sfat: Alegerea recipientului are o mare importanță: recipientele din plastic împiedică într-o oarecare măsură formarea spumei, fiindcă tind să rețină moleculele de grăsime, în schimb arama dă stabilitate spumei.

Începeți apoi să le bateți cu telul sau cu mixerul cu mișcări care să încorporeze mult aer.

Este necesară o mișcare rotatorie, verticală.

Măriți progresiv viteza de batere și continuați până obțineți o spumă stabilă.

Trucuri și sfaturi pentru baterea albușurilor spumă

Frigul și prezența urmelor de gălbenuș, de substanțe grase și de sare pot împiedica formarea spumei.

Așadar, folosiți întotdeauna ouă la temperatura camerei și asigurați-vă că ați separat bine albușurile de gălbenușuri.

Pentru a întări și mai mult albușurile, puteți adăuga o cantitate mică de substanțe acide (acid acetic, sare de lămâie, zeamă de lămâie, oțet).

CITEȘTE ȘI: Prăjitura cu vișine care îți va încânta simțurile: Ușor de preparat, adorată de toată familia

Adaosul de zahăr dă, în schimb, mai multă elasticitate proteinelor din albuș și întârzie coagularea acestora: rezultatul va fi un preparat care se bate mai greu, însă este mai stabil și mai tare.

 

Comentarii: