NUTRITIE

Un deliciu bogat în proteine: Cum găteşti ouă turceşti cu iaurt

tarasmulticulturaltable.com

O importantă sursă de proteine, ouăle sunt ideale în dieta ta dacă nu mănânci carne. Se prepară rapid, le poţi folosi în numeroase combinaţii şi cu diferite condimente. Iată o rețetă numai bună pentru micul dejun!

Ingrediente

8 ouă
1 linguriţă sare
1 lingură oţet
Pentru sos

400 g iaurt cremos
2 căţei usturoi
1 praf de sare
2 linguri unt
½ linguriţă boia dulce
1 praf de chilli
oregano uscat, opţional

CITEȘTE ȘI: Profesorul Mencinicopschi dărâmă mitul oului! Adevărul despre colesterol și câte ouă aveți voie să mâncați, de fapt!

Topeşti untul şi îl laşi să se răcorească, apoi încorporezi boiaua dulce şi praful de chilli.

Amesteci iaurtul cu usturoiul zdrobit şi cu praful de sare.

Pentru ouăle poşate, fierbi într-o cratiţă încăpătoare apă, cu sare şi oţet. Spargi un ou, într-un castron micuţ, faci cu o lingură un „vârtej“ în apa clocotită, amestecând în cerc, de 3-4 ori, apoi răstorni repede oul. Îl fierbi 2 minute şi îl scoţi cu o spumieră, pe un platou. Procedezi la fel cu celelalte ouă. Într-o farfurie, aşezi un strat de iaurt, câte două ouă şi stropeşti cu sosul de unt cu boia. Dacă doreşti, poţi presăra oregano uscat, recomandă clickpoftabuna.ro.

CITEȘTE ȘI: Ar trebui sau nu să consumăm şi cojile ouălor? Sursă bună de calciu, cojile generează şi riscuri

Comentarii: