NUTRITIE

Un deliciu de vară: Cum prepari găluștele cu prune, cartofi și scorțișoară

elenalasconi.ro

Un desert uşor de făcut, pe bază de aluat şi cartof, găluştele delicioase cu prune şi scorţişoară în pesmet pot fi dulcele care înveseleşte vizitele prietenilor pe timp de vară.

Ingrediente:

  • 5 cartofi mari
  • 2 ouă
  • 300 g făină
  • 4 linguri unt
  • 200 g pesmet
  • 150 g zahăr amestecat cu scorţişoară
  • un praf sare
  • 300 g prune

CITEȘTE ȘI: Prunele – beneficii importante pentru sănătate, dar și riscuri. Cine trebuie să se ferească de ele

Mod de preparare:

Cartofii se pun la fiert în coajă, se curăţă, apoi şi se pasează.

Se adaugă ouăle şi sarea, se amestecă bine şi apoi se adaugă şi făina. Trebuie să rezulte un aluat care nu se lipeşte de mână. Se lasă 30 de minute să se odihnească.

Se întinde aluatul pe masa de lucru presărată cu un pic de făină, se taie pătrate, se aşază câte o prună fără sâmbure şi se acoperă cu aluat.

După ce s-au modelat toate găluştele, se pun la fiert într-o oală cu apă care clocoteşte. Când se ridică la suprafaţă, sunt gata.

CITEȘTE ȘI: Cinci motive să mănânci prune uscate. Sunt mai bune decât cele proaspete

Între timp, în unt se rumeneşte pesmetul, se scot găluştele în acest pesmet, se acoperă cu acesta, se aşază apoi pe un platou şi se presară cu zahăr amestecat cu scorţişoară.

Poftă bună!

Sursă: restaurantedelux.ro

Comentarii: