NUTRITIE SANATATE

Un medic a dezvăluit ce se întâmplă cu sângele persoanelor care mănâncă cireșe în fiecare zi

Foto: Pinterest.com

Un medic a dezvăluit ce se întâmplă cu sângele persoanelor care mănâncă cireșe în fiecare zi. Nu numai cireșele proaspete , ci și cele congelate și cele conservate (suc, gem, sirop, dulceață) au un efect pozitiv asupra sănătății noastre. Dar una dintre ele este cea mai puțin discutată. Acesta este efectul lor asupra sângelui.

Medicul rus Dr. Svetlana Malinovskaya subliniază că acest fruct în stare proaspătă este un mijloc eficient nu numai pentru purificarea sângelui de toxine, ci și pentru dizolvarea plăcii din vase.

Un medic a dezvăluit ce se întâmplă cu sângele persoanelor care mănâncă cireșe în fiecare zi

Cireșele conțin substanțe precum cumarinele și oxicumarinele, care sunt capabile să prevină formarea cheagurilor de sânge. Este important de reținut că tromboza poate fi o problemă gravă pentru organism dacă nu se iau măsuri pentru prevenirea și tratarea acesteia.

CITEȘTE ȘI: Câte cireșe pot fi consumate pe zi fără ca sănătatea să aibă de suferit

În cazul trombozei, un singur cheag de sânge poate provoca un infarct miocardic, iar cheagurile de sânge din arterele capului pot duce la un accident vascular cerebral. Specialistul subliniază că consumul fructelor menționate în cantități rezonabile poate ajuta la prevenirea acestor consecințe periculoase.

Fructele proaspete sunt deosebit de eficiente, dar sunt recomandate și compoturile, gemurile și chiar prăjiturile cu umplutură de cireșe.

Calitatea somnului

Oamenii de știință americani au efectuat experimente care confirmă capacitatea sucului de cireșe de a îmbunătăți calitatea somnului, de a ameliora stresul și de a purifica plasma sanguină de toxine.

Administrarea a două pahare de suc cu puțin timp înainte de a merge la culcare favorizează somnul timp de până la o oră și jumătate. Proantocianidinele din fructe încetinesc descompunerea triptofanului, care este implicat în sinteza hormonului somnului, melatonina. Este adevărat, procesul este demarat doar cu un aport constant de o doză mare de suc, care nu este foarte util pentru stomac.

Suc gastric

Acizii din fructul delicios ajută la creșterea acidității naturale a sucului gastric, dacă aceasta este scăzută. De aceea, consumul său este recomandat celor care suferă de aciditate scăzută, potrivit actualno.com.

Astm

Deoarece cireșele sunt bogate în doi compuși antiinflamatori, antocianina și quercetina, acestea pot fi utile în ameliorarea simptomelor de astm și a altor afecțiuni respiratorii și oferă ușurare persoanelor cu gută (o formă dureroasă de artrită).

Dureri articulare

Acest fruct ajută la ameliorarea durerilor articulare prin reducerea numărului de anumite proteine produse în organism.

CITEȘTE ȘI: Cum alegi cireșele: Detaliul care te ajută să le iei pe cele mai bune

Cancer de sân

Bogat în antioxidanți, este o sursă de melatonină, care poate ajuta la protejarea organismului împotriva cancerului de sân. Acești antioxidanți pot neutraliza radicalii liberi și alte substanțe nedorite.

Creier

Cireșele sunt un fruct bogat în vitamina A, care este esențială pentru sănătatea creierului, a ochilor și a pielii.

Comentarii: