REVIEW

Un profesor de la Harvard dezvăluie tehnica de 5 minute: De ce avem nevoie pentru a fi fericiţi

biosynex.com

Ashley Whillans, profesor la Harvard Business School, susţine că gestionarea defectuasă a timpului îi împiedică pe oameni să fie fericiţi.

Ashley Whillans, profesor la Harvard Business School, este de părere că oamenii nu au timp să fie fericiţi. Majoritatea dintre noi face exact contrariul a ceea ce ar trebui.

„Supraestimăm cantitatea de timp necesară pentru a ne bucura de o experienţă“, spune acesta, citat de sciencealert.com

Whillans este de părere că principalul motiv este că pierdem micile pauze pe care le-am putea folosi eficient.

CITEȘTE ȘI: Obiceiul care ne face să luăm decizii proaste. Gesturi neaşteptate care îmbunătăţesc starea de sănătate

Pauza de 5 minute

„Cinci minute petrecute cu un coleg sau 20 de minute pe o bicicletă eliptică au adesea beneficii mult mai puternice decât ne-am aşteapta“.

Verificarea e-mailului sau petrecerea timpului pe social media în cele 5 sau 10 minute sunt împotriva bunei dispoziţii. Gândul că nu avem timp pentru a face ceva plăcut ne împiedică să ne bucurăm de experienţe şi le înlocuim cu lucruri banale.

„Puţini oameni s-ar prezenta la birou la ora 8 dimineaţa fără să ştie ce vor face până la ora 13.00. Şi, totuşi, oamenii se vor întoarce acasă la ora 18.00 deşi nu s-au gândit ce vor face până la ora 23.00, astfel ajungând să risipească o resursă importantă de timp“, spune Laura Vanderkam, expert în managementul timpului.

Vanderkam recomandă în mod special petrecerea timpului cu prietenii şi familia, observând că cei care îşi fac timp pentru oamenii importanţi din viaţa lor sunt mult mai fericiţi. Socializarea în viaţa reală provoacă sentimentul de libertate.

CITEȘTE ȘI: Dezvăluirea psihologului: ‘Secretele’ pe care adulţii trebuie să le ‘fure’ de la copii

Un studiu publicat în Jurnalul de Psihologie Experimentală a constatat că oamenii sunt mai fericiţi atunci când împărtăşesc trăirile cu cei din jurul lor. Pauzele de 5 minute sunt o resursă importantă pe care nu întotdeauna o utilizează înţelept.

Comentarii: