LIFESTYLE

Un vaccin i-a schimbat viața și acum pregătește sportivii pentru JO de la Paris!

Dan Nistoroiu, cel care a condus echipa Paralimpică de Natație a României la Rio, vrea să se califice cu sportivii săi la Olimpiada din 2024, la para triatlon.

Antrenorul lotului paralimpic de triatlon are o problemă la piciorul drept. Este cu 11 centimetri mai scurt, din cauza unui vaccin administrat în copilărie, care i-a provocat o osteomielită. Acest lucru nu l-a împiedicat să facă sport la nivel înalt și acum să pregătească sportivii în drumul lor spre performanță.

„Am început cu înotul, iar apoi am trecut la triatlon. Aș putea spune că fac acest sport de o viață. Din 2003 sunt antrenor, iar înainte am fost sportiv de performanță.”,  povestește Dan Nistoroiu, antrenorul lotului paralimpic de triatlon și fondatorul Clubului Sportiv Master Swim and Tri.

Microbul pentru triatlon i l-a transmis și fetiței sale în vârstă de 12 ani, al cărei antrenor este. „De când s-a născut, Denisa a trăit și a crescut în acest sport. Cred că triatlon a fost unul dintre primele cuvinte pe care fata mea le-a rostit”, glumește Dan Nistoroiu.

„Îmi place că tata este antrenorul meu. De mică mi-a plăcut sportul, am început cu înotul, iar apoi am trecut la Triatlon”, spune fiica lui, Denisa.

Printre triatloniștii pe care îi antrenează este și Arian Notrețu, tânărul de 17 ani care și-a pierdut piciorul stâng după un accident la rugby și care e vicecampion mondial la Triatlon.

În 2016, Dan Nistoroiu a fost antrenorul lotului paralimic de natație la Jocurile Olimpice de la Rio. Pentru 2024 are alte planuri. ”Vreau să îi calific pe sportivii mei la Jocurile Olimpice de la Paris, la Para Triatlon”, promite antrenorul.

CITEȘTE ȘI: Avertisment dur al medicilor: Indiciile care ne spun că muncim prea mult şi efectele grave ale acestora

Tatăl său a pus bazele triatlonului în România

Dan Nistoroiu este băiatul colonelului Constantin Nistoroiu, cel considerat „părintele” triatlonului din țara noastră.

În 1997, datorită lui, România a participat la primul Campionat Mondial Militar cu un lot de triatlon format din sportivi care practicau ski, fond, biatlon, polo și canotaj.

„Tatăl meu este cel care a înființat această ramură sportivă. Pe vremea aceea, s-a afiliat la Federația Română de Ciclism și așa a început totul”, își amintește antrenorul lotului paralimpic de triatlon și fondatorul Clubului Sportiv Master Swim and Tri.

 

 

 

 

Comentarii: