NUTRITIE SANATATE

Untura de bursuc, remediu al bolilor respiratorii – Ce conţine şi ce alte beneficii are

doc.ro

Grăsimea de bursuc poate fi utilizată ca atare sau în amestec, pentru întărirea sistemului imunitar şi pentru combaterea bolilor respiratorii. Beneficiile ei nu se opresc aici. Află care sunt recomandările pentru această grăsime de-a dreptul miraculoasă.

Proprietăți

Proprietăţile acestei unturi sunt date de substanţele preţioase active, care îl ajută pe bursuc, un animal foarte curat, să supravieţuiască fără hrană şi apă în lunile de hibernare, potrivit clicksanatate.ro. Conţine vitaminele A, E, K şi cele din complexul B (B2, B3, B5, B9, B12) şi are în compoziţie acizi organici, acizi graşi esenţiali Omega-3, Omega-6, Omega-9, micro şi macroelemente, care fac din această untură un dar preţios de la natură pentru sănătate.

CITEȘTE ȘI: Un miracol alimentar! Adevărul despre UNTURĂ pe care NU îl spune nimeni

De ce îţi face bine

  • Pentru că este bogată în substanţe active, untura de bursuc are proprietăţi antiinflamatorii, antioxidante şi de consolidare a sistemului imunitar.
  • O poţi consuma dacă vei să-ţi accelerezi metabolismul.
  • Unele studii susţin că această untură previne cancerul şi inhibă apariţia bolilor cardiovasculare.
  • Poate fi, de asemenea, un adjuvant în tratamentul varicelor şi hemoroizilor.
  • În caz de leziuni deschise, poţi folosi cu încredere această untură, sub formă de masaje locale. Stimulează cicatrizarea rănilor şi procesul de vindecare a ţesuturilor afectate.
  • Sunt oameni de ştiinţă care recomandă curele de untură de bursuc pentru a creşte fertilitatea şi a echilibra nivelul hormonal din corp.
  • Îţi cade părul şi unghiile sunt casante? Acest produs îmbunătăţeşte structura firului de păr şi a unghiei.
  • Te poate ajuta şi când ai probleme digestive, iar tractul gastro-intestinal întâmpină dificultăţi.
  • În ceea ce priveşte sistemul respirator, untura-minune poate potenţa efectul tratamentelor în boli, precum bronşită, amigdalită, faringită, astm bronşic, laringită, tuberculoză pulmonară şi alte boli respiratorii.
  • Beneficiile ei continuă şi când vine vorba despre cu tulburări alimentare, cum este anorexia, dar este de ajutor şi în anemie, extenuare, malnutriţie.
  • Dacă o foloseşti extern, să ştii că untura de bursuc stimulează elasticitatea pielii, combate ridurile şi previen îmbătrânirea prematură.

CITEȘTE ȘI: Profesorul Mencinicopschi, explicaţii SURPRIZĂ: Alimente bogate în grăsimi care NU îngraşă

Atenţie!

Dacă eşti însărcinată, e mai bine să întrebi medicul dacă poţi utiliza ori consuma această untură, fie intern ori extern. Nici persoanele cu alergii nu trebuie să se trateze cu untură de bursuc fără un aviz de la medic.

Ca să fii sigur că nu e un produs contrafăcut, fii atent la textura unturii, care este aproape similară cu uleiul de măsline presat la rece şi are culoarea alb-gălbuie, cu un miros specific.

Comentarii: