SANATATE

Urcior la ochi? Ce este COMPLET INTERZIS să faci!

Foto: Pinterest.com

Orjeletul sau urciorul, cum este numit popular, reprezintă inflamaţia unei glande sebacee de la nivelul pleoapei. Glandele sebacee se află la baza genelor şi se pot infecta, cel mai adesea, din cauza prezenţei unei bacterii, precum stafilococul auriu.

Orjeletul poate fi extern sau intern, în funcţie de locul în care se dezvoltă infecţia.

Simptomele sunt uşor de recunoscut

Pleoapa este dureroasă la atingere, se va înroşi şi se va umfla la locul infectării. După 2-3 zile, în punctul respectiv se colectează puroi şi poate supura. De obicei, se sparge, iar puroiul se elimină şi presiunea cedează.

Mai rar, orjeletul poate fi însoţit de febră. Uneori, orjeletul intern se poate închista şi este nevoie de intervenţia chirurgului, pentru a fi îndepărtat.

CITEȘTE ȘI: 

Alimentele care ajută organismul să se VINDECE

Ciocolata NU este recomandată bărbaţilor: Poate duce la boli grave

Cauzele aparitiei orjeletului

Cauzele aparitiei sunt variate, de la igiena precară, până la folosirea unor produse de machiaj contaminate, înotul în bazine cu probleme, scăderea rezistenţei organismului faţă de bacterii.

Tratament orjelet

Urciorul se vindecă de la sine în aproximativ şapte zile.

Totuşi, poate fi „ajutat” cu unguente pe bază de antibiotice şi antiinflamatorii, prescrise de către medic.

ATENȚIE! O nouă epidemie face ravagii în lume! 42,6 milioane de adulți afectați, doar în SUA

Nu încerca niciodată să forţezi eliminarea conţinutului orjeletului. Dacă nu se sparge de la sine şi nu se resoarbe, chirurgul poate face o incizie pentru a elimina puroiul.

Este important ca igiena să fie corespunzătoare pe durata tratamentului. Zona poate fi spălată uşor cu apă şi săpun.

De ce paralizăm de FRICĂ. Explicațiile specialiștilor

Pot fi aplicate comprese calde şi antiseptice curate. Dacă vezi că procesul inflamator persistă, nu cedează în intensitate, consultă medicul.

Specialistul poate evacua puroiul prin intervenţie chirurgicală cu anestezie locală. Operaţia nu este dureroasă şi cel mai probabil medicul va recomanda să porţi un pansament pe ochi, cel puţin 24 de ore.

Comentarii: