REVIEW

Urmele lăsate de pantofi sau cele de marker permanent îți dau bătăi de cap? Cum să scapi ușor de ele

wikihow.com

Acetona, banalul lichid care nu lipseste din nicio locuinta este un real ajutor pentru a scapa de petele dificile din casa. Trebuie insa folosita cu atentie pentru a nu provoca stricaciuni. Iata cum poti folosi acetona pentru a scapa de cele mai dificile pete.

1. Indeparteaza markerul permanent

Urmele de marker permanent de pe tabla, suprafete de metal si chiar de lemn pot fi indepartate cu ajutorul acetonei. Ai grija insa la obiectele fabricate din lemn lacuit si la cele din plastic, deoarece acetona le poate ataca! Cel mai bine este sa adaugi acetona pe un betisor de ureche si sa cureti foarte usor locul respectiv, avand grija de nu atace mobilierul sau parchetul si sa nu folosesti acetona pe o suprafata mai mare decat cea patata, recomandă acasa.ro.

CITEȘTE ȘI: Rufe curate și fără pete cu ajutorul unor ingrediente la care nu te-ai astepta

2. Curata petele dificile de pe obiectele din portelan

Petele de pe obiectele din portelan, indiferent de ce sunt cauzate sau cat sunt de vechi pot fi indepartate cu usurinta cu ajutorul acetonei.

3. Sterge urmele lasate de pantofi pe podea

Ai obervat dungi negre pe parghet sau linoleu, care nu merg spalate si orice ai face par sa nu dispara? Foloseste putina acetona si vor disparea imediat.

CITEȘTE ȘI: Trucuri pentru o saltea ca nouă: Scapă rapid de pete şi mirosuri neplăcute

4. Indeparteaza oja de pe materialele textile

Ti s-a intamplat sa patezi canapeaua sau covorul, ori hainele cu oja? Nu dispera! Tot ce trebuie sa faci este sa folosesti acetona pentru a le indeparta.

Comentarii: