NUTRITIE SANATATE

Utilizări și tratamente naturale cu ajutorul mazărei

Pe lângă utilizarea mazărei în preparatele culinare, se cunoaște și întrebuințarea acesteia ca remediu natural, ajutând în vindecarea și tratarea numeroaselor afecțiuni, contribuind la tratamentul osteoporozei, hipertensiunii arteriale, constipației, diabetului, etc. Mazărea verde mai este recomandată a fi utilizată și în tratarea bolilor renale sau stărilor de epuizare atât fizică cât și psihică.

Mazărea este foarte eficientă asupra organismului uman când este consumată și gătită proaspăt.

CITEȘTE ȘI: Mineralul atât de benefic pentru organism: Scade inflamația cronică și are un puternic efect antioxidant

Utilizări și tratamente naturale cu ajutorul mazărei

Aceasta conține în special vitaminele A, B (necesare pentru sistemul nervos și digestiv), C, K (utile în vindecarea rănilor și afecțiunilor oaselor), fosfor (care ajută la regenerarea celulelor și vindecarea afecțiunilor oaselor), zinc (util în sănătatea sistemului nervos), potasiu și magneziu.

Mazărea verde este indicată în alimentație, deoarece este digerată ușor, ajutând și la normalizarea activității funcției medulare. Ca tratament natural, mazărea ajută la vindecarea osteoporozei (a se consuma mazăre verde de trei ori pe săptămână), hipertensiunii arteriale, bolilor renale, diabetului, cancerului de prostată, constipației, epuizării fizice și intelectuale.

De asemenea, această legumă este bogată și în fibre, ajutând la prevenirea apariției bolilor de inimă. Mazărea uscata, datorită compoziției, conferă organismului energie.

Utilizări și tratamente naturale cu ajutorul mazărei

Când mazărea este consumată din conservă sau uscată, își pierde proprietățile terapeutice semnificativ.

Mazărea este un aliment frecvent folosit la realizarea numeroaselor preparate tradiționale din bucătăria românească, cunoscută și apreciată pentru că este o sursă de vitamine, minerale și fibre.

Ceea ce poate nu știați este că mazărea poate fi și o componentă dietetică de mare ajutor, mai ales dacă este consumată în salate, preparate din paste sau sub formă de condiment pentru unele sosuri.

CITEȘTE ȘI: Un bob de mazăre, un bob de sănătate! Fabulos, ce minuni poate face alimentul care nu lipseşte de pe masa românilor

Mai mult, pudra sau făina din mazăre pot fi adăugate și în produse dulci pentru un plus de nutrienți, dar și pentru a satisfice pofta de dulce cu puține calorii.

Nu în ultimul rând, pudra rezultată din mazăre este utilizată frecvent în combinații de băuturi proteice pentru că nu conține alergeni și satisface nevoile celor care aleg să consume produse vegane.

Comentarii: