NUTRITIE

Risotto cu creveți și lime, gustarea desprinsă din Rai

Risotto cu creveți și lime este un preparat perfect pentru toate anotimpurile, cu aroma sa delicată și unică.

O versiune și mai delicioasă a clasicului risotto cu lămâie, asociat cu creveți, va fi o gustare desprinsă din rai: în doar câteva minute vei obține un preparat delicios!

Datorită adaosului de unt după ce îl luați de pe foc, veți obține o consistență cremoasă perfectă, la fel ca a unui bucătar de top!

CITEȘTE ȘI: Condimentele care dau gustul special al preparatului mediteranean și asiatic- Supa de creveți

Risotto cu creveți și lime, gustarea desprinsă din Rai

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 40 g unt + 30 g unt la final
  • 2 cepe roşii
  • ¼ țelină
  • 3 frunze de dafin
  • 4 căţei de usturoi pentru supă
  • 1,5 l supă de peşte
  • 75 ml Vermut sec sau vin alb sec
  • 1,5 kg creveţi, proaspeţi sau congelaţi
  • 3 căței de usturoi pentru orez
  • 1 legătură mare de pătrunjel, tocat
  • câteva frunze de mentă proaspătă
  • coaja rasă şi sucul de la 2 lime
  • 250 g orez

Risotto cu creveți și lime, gustarea desprinsă din Rai

Mod de preparare:

Pentru supa de peşte tăiem morcovii şi o jumătate de ceapă și le punem într-o oală cu apă la fiert.

Adăugăm apoi mirodeniile: frunzele de dafin, usturoiul, ţelina, lămâia, supa de peşte, cozile de creveți şi puţin ulei de măsline.

Îndepărtăm spuma din supă, ca să nu devină amară și tulbure.

Urmează să topim untul într-o tigaie.

Adăugăm cepele tocate când se înfierbântă untul.

Prăjim bine ceapa, apoi adăugăm usturoiul mărunţit şi orezul.

Prăjim orezul, iar după ce capătă o culoare aurie, turnăm vinul.

CITEȘTE ȘI: Risotto cu ton, rețeta originală: Cum poți prepara acasă celebra mâncare din Italia

După evaporarea vinului, punem supa.

Lăsăm orezul să absoarbă supa încet pentru aproximativ 15 minute.

Adăugăm coaja de lămâie și înainte ca orezul să fie fiert, punem creveții. Amestecăm orezul încet şi adăugăm untul şi sucul de lime.

După ce s-a răcit, putem adăuga frunzele de mentă în risotto, apoi servim.

Comentarii: