NUTRITIE

Cum să fierbi cartofii în cinci minute: Micile trucuri care te ajută să termini repede

Cum să fierbi cartofii în cinci minute: Micile trucuri care te ajută să termini repede. Fierberea cartofilor în cinci minute este o provocare pentru metodele tradiționale din cauza naturii dense a cartofilor și a timpului relativ lung de gătire.

Cu toate acestea, cu ajutorul câtorva sfaturi și tehnici, este posibil să se reducă semnificativ timpul de gătire. Iată cum puteți face acest lucru.

Cum să fierbi cartofii în cinci minute

Selectarea cartofilor potriviți

În primul rând, alegeți cartofi mici, cu coaja subțire, cum ar fi cartofii noi sau cartofii prăjiți. Aceste tipuri de cartofi au o suprafață mai mică și o coajă mai subțire, ceea ce le permite să se gătească mai repede decât soiurile mai mari, cu coaja mai groasă.

CITEȘTE ȘI: Slăbeşti în timp record: Cum funcţionează dieta cu iaurt şi cartofi

Tăiați cartofii

Pentru a găti cartofii rapid, tăiați-i în bucăți mici și egale. Tăierea lor în cuburi de 1 cm sau în felii subțiri va reduce semnificativ timpul de gătire.

Clătirea

Clătiți cartofii tăiați sub apă rece pentru a elimina excesul de amidon care îi poate face lipicioși și îi poate lipi în timpul gătitului.

Pregătirea în cuptorul cu microunde

Una dintre metodele eficiente este folosirea unui cuptor cu microunde. Puneți cartofii tăiați în felii într-un castron rezistent la microunde cu o cantitate mică de apă, acoperiți cu un capac rezistent la microunde sau cu o folie de aluminiu (lăsând o mică deschidere pentru ca aburul să iasă) și puneți-i la microunde la putere maximă timp de 3-4 minute. Acest pas face ca cartofii să se gătească parțial, ceea ce reduce timpul necesar pentru a-i găti.

Procesul de fierbere

Căldură mare

După ce adăugați în oală apa și cartofii fierți în prealabil, asigurați-vă că apa clocotește. Mențineți căldura pe aragaz pentru a menține temperatura de fierbere.

Acoperirea cu un capac

Acoperiți oala cu un capac. Acesta reține aburul și căldura, astfel cartofii se gătesc mai repede.

Verificați gradul de coacere

După aproximativ 3-4 minute, începeți să verificați dacă cartofii sunt gata cu o furculiță. Dacă nu sunt încă fragezi, continuați să gătiți încă un minut sau două, verificând frecvent.

Sărați apa

Adăugarea unei lingurițe de sare în apa clocotită sporește aroma și ajută la descompunerea amidonului din cartofi, ceea ce îi ajută să se gătească mai repede.

Mărime uniformă

Asigurați-vă că toate bucățile de cartofi au aceeași dimensiune este esențială pentru o gătire uniformă, recomandă actualno.com. Bucățile neuniforme vor face ca unele dintre ele să fie prea fierte, în timp ce altele vor rămâne insuficient gătite.

CITEȘTE ȘI: Cartofii care nu îngrașă, sunt bogați în potasiu și conțin carbohidrați complecși

Combinând aceste metode – alegerea cartofilor mici, tăierea lor în bucăți mici, gătirea prealabilă în cuptorul cu microunde, utilizarea apei fierte în prealabil și menținerea unei temperaturi ridicate de fierbere – puteți fierbe eficient cartofii în aproximativ cinci minute.

Această abordare este utilă mai ales pentru mesele rapide, deoarece vă economisește timp, asigurând în același timp cartofi perfect fierți.

Comentarii: