NUTRITIE SANATATE

Ai grijă ce mănânci dacă suferi de constipație: Alimentele și băuturile pe care să le eviți

Ai grijă ce mănânci dacă suferi de constipație: Alimentele și băuturile pe care să le eviți. Constipația este cea mai frecventă afecțiune gastrointestinală care afectează milioane de americani de toate vârstele. Pe cât de frecventă este, pe atât de enervantă este o problemă pe care probabil ați prefera să o evitați. Iar ceea ce mâncați poate ajuta sau împiedica lucrurile în departamentul de caca.

Cu toate acestea, constipația este mai mult decât frecvența intestinală. Alte simptome includ durerea sau dificultatea de a face caca, senzația că nu ți-ai golit complet intestinele, balonare, lenevie și disconfort la nivelul stomacului.

Cei mai mulți oameni se confruntă cu constipație de scurtă durată la un moment dat sau altul. Cu toate acestea, constipația cronică este o problemă persistentă care poate afecta negativ calitatea vieții și poate duce la complicații precum hemoroizii sau impactarea fecalelor dacă nu este tratată.

CITEȘTE ȘI: Fără constipație: Trucul ingenios care te scapă de această problemă neplăcută

Atunci când sunteți constipat, este posibil să vă confruntați, de asemenea, cu balonare, lentoare și disconfort la nivelul stomacului. Puteți deveni constipat din cauza deshidratării, a lipsei de exerciții fizice, a schimbărilor în rutina dumneavoastră (cum ar fi călătoriile), a stresului, a anumitor medicamente și a afecțiunilor de sănătate, cum ar fi sindromul de colon iritabil.

Dar mai jos, ne vom concentra pe câteva dintre modurile în care dieta ta poate contribui la problemele tale de constipație.

Concluzia: Alimentele bogate în grăsimi, dar sărace în fibre tind să fie cele mai grave infractori.

Niciun aliment sau băutură anume nu este susceptibil să provoace constipație de la sine pentru majoritatea oamenilor – totuși, obiceiurile dumneavoastră alimentare zilnice pot înrăutăți o problemă existentă.

Ai grijă ce mănânci dacă suferi de constipație: Cereale rafinate

Cerealele rafinate, cum ar fi pâinea albă, pastele albe și orezul alb, sunt cunoscute ca fiind astringente și pot contribui la constipație. Acest lucru se datorează faptului că acestea au mai puține fibre decât cerealele integrale.

Produsele de panificație, cum ar fi produsele de patiserie, biscuiții și prăjiturile, precum și biscuiții și tortilla de făină intră, de asemenea, sub această umbrelă. În cazul cerealelor rafinate, fibrele de care corpul nostru are nevoie pentru a facilita digestia sunt eliminate în timpul procesului de digestie.

Fibrele promovează regularitatea, ajutând alimentele să se deplaseze prin sistemul digestiv. Acest lucru se datorează faptului că fibrele absorb apa și umflă scaunul, făcându-l mai ușor de eliminat.

Ai grijă ce mănânci dacă suferi de constipație: Brânză și produse lactate

Brânza este săracă în fibre și bogată în grăsimi, ceea ce poate agrava constipația. Produsele lactate precum brânza sunt de obicei bogate în grăsimi, dar sărace în fibre, ceea ce poate înrăutăți constipația.

Pentru cei cu intoleranță la lactoză, consumul de produse lactate are ca rezultat, de obicei, diaree și gaze.

Ai grijă ce mănânci dacă suferi de constipație: Carnea roșie

Carnea roșie, cum ar fi carnea de vită și de porc, este lipsită de fibre și este adesea bogată în grăsimi și fier, ambele putând provoca constipație. De asemenea, este bogată în proteine, cel mai sățios macronutrient. Acest lucru înseamnă că vă puteți simți sătul după ce ați mâncat acea friptură sau acel hamburger, ceea ce vă face mai puțin probabil să ajungeți la alimente bogate în fibre, cum ar fi fructele și legumele.

Ai grijă ce mănânci dacă suferi de constipație: Alimente prăjite

Cartofii prăjiți, puiul prăjit, batoanele de mozzarella și alte alimente prăjite vă pot face să vă simțiți mai sătui. Alimentele prăjite și grase sunt foarte bogate în grăsimi și pot fi dificil de digerat de către organism, contribuind la constipație. În plus, acestea sunt adesea lipsite de fibre.

Pentru alte persoane, aceste tipuri de alimente pot duce la scaune mai urgente și mai moi – depinde cu adevărat de individ și de celelalte componente ale dietei sale, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Alimentele de care ai mare nevoie dacă suferi de constipație: Curăță complet intestinele

Ai grijă ce mănânci dacă suferi de constipație: Alcoolul

Efectul deshidratant al alcoolului poate provoca constipație la unele persoane. Alcoolul este un alt element care provoacă simptome gastrointestinale diferite la diferite persoane. Pentru mulți oameni, o noapte de băutură are ca rezultat scaunele moi sau diareea. În alte cazuri, poate avea un efect de constipație.

Deci, de ce are alcoolul acest efect? Alcoolul suprimă eliberarea de vasopresină, un hormon care ajută organismul să rețină lichidele spunându-le rinichilor să reabsoarbă apa în loc să o excrementeze.

Comentarii: