REVIEW

V-ați apucat de curățenia de Paște? Țineți aproape o sticlă de oțet de mere, nici nu știți ce minuni face

Desigur că nu e casă în care să nu existe măcar o sticlă de oțet de mere în dulap. Mai merge la o salată, mai folosiți pentru comprese la răceală, dar ceea ce probabil multe gospodine încă nu știu e că oțetul poate fi folosit și la… curățenia de primăvară.

Nemaipunând la socoteală faptul că e infinit mai ieftin decât orice detergent de pe rafturile supermarketurilor și că nu e nici pe departe la fel de toxic precum unele dintre acestea, oțetul face adevărate miracole acolo unde alte produse dau greș.

 

Citește și: Planta din România care distruge în timp record celulele canceroase

 

Cele ”7 minuni” ale oțetului de mere:

 

1.Perfect să ștergeți mobila cu el

Datorită compușilor săi antibacterieni și antiseptici, oțetul de mere ajută la curățarea prafului, a mizeriei și a altor particule care se găsesc pe suprafețele din locuința dumneavoastră. Este suficient să-l preparați cu apă și să-l pulverizați pe mobilă și apoi să ștergeți. Dacă mizeria opune rezistență, lăsați soluția în jur de 10 minute sau folosiți oțetul concentrat.

 

2. Cel mai eficient degresant pentru ferestre

Îmi aduc aminte că în copilărie fugeam practic de acasă când venea vremea curățeniei de Paște. Pentru că mama mă punea să șterg geamurile. Miroseam toată ziua a oțet, dar geamurile străluceau ca diamantele.

 

3. Inamicul calcarului

Căzile îngălbenite sau chiuvetele se pot albi cu… oțet. Lăsați să acționeze însă mai multă vreme și puneți o cantitate suficientă, apoi frecați cu un burete de bucătărie. Depunerile de calcar de pe robinete și din cadă sunt inestetice și greu de curățat cu produse obișnuite. Pentru a le face să arate ca noi, profitați oțetul de mere.

 

4.Curăță petele de pe covor

Acest ingredient organic este foarte util la curățarea rezidurilor și a petelor de pe covoare. Acizii săi naturali pătrund în pete și le îndepărtează de pe suprafața covorului.

 

5. Îndepărtează mirosurile neplăcute din casă

Datorită acțiunii sale odorizante, oțetul de mere ajută la neutralizarea mirosurilor neplăcute care tind să apară în dormitoare și în alte spații închise din locuință. Unul dintre trucurile folosite des este acela să puneți într-un colț al camerei un castronel cu oțet. Funcționează chiar și cu frigiderul!

 

6. Lustruiește pantofii

Pantofii de piele sau cei fabricați din materiale delicate pot fi lustruiți cu puțin oțet de mere. Acesta îndepărtează mizeria și petele care fac pantofii să arate vechi.

 

7. Dezinfectant pentru fructe și legume

…căci după munca grea de la curățenie, vi se face și foame, nu-i așa? Ei bine, oțetul e cel mai bun dezinfectant pentru fructe și legume, mai ales că nu afectează gustul, ci doar curăță în profunzime. Sfatul specialiștilor este să umpleți o tavă cu apă în care puneți oțet și lăsați fructele acolo timp de 10 minute în timp ce le frecați puțin. Le scoateți apoi și le ștergeți și sunt perfecte la gust și foarte sănătoase!

 

 

 

Comentarii: